Позив за летњу праксу ученика наше школе

 

Програм летње праксе  се организује у оквиру пројекта "Праве вештине по мери послодаваца",  који спроводи Развојни бизнис центар Крагујевац, у партнерству са Политехничком школом у Крагујевцу, Првом техничком школом и Другом техничком школом,средствима обезбеђеним од стране швајцарске организације Солидар Свис СЛА, канцеларија у Београду, у оквиру програма„Достојанствен рад". Подршку реализацији пројекта пружа Град Крагујевац.

1.      Ко се може пријавити?

Ако си тренутно ученик/ученица Политехничке школе и образујеш се за једно од следећих занимања у својој школи:

·         Бравар- заваривач,

·         Оператер машинске обраде,

·         Техничар за компјутерско управљање,

·         Машински тeхничар за компјутерско конструисање

·         Мехатроничар

·         Роботичар

Мотивисан/аси да унапређујеш своје стручно знање кроз праксу и желиш да упознаш како заиста функционише посао за који се школујеш, онда је ово прави програм за тебе!

2.      Шта добијаш пријавом на конкурс?

·      Прилику да најмање 2 недеље током летњег распуста радиш у једној од реномираних и угледних фирми у граду(Униор Компнентс, Горење МДМ, Тригано, Застава оружје, Сунце Маринковић, Роло Дорс, Блажекс) и стичеш искуство и знање у својој области образовања, не само у теорији, већ у директном сусрету са фабриком, производњом, машинама.

·      Прилику да те послодавци запазе и позову да радиш за њих по завршетку школовања, уколико се покажеш као: одговоран/на, мотивисан/на, прецизан/на, вредан/на, сналажљив/а у решавању проблема, сарадљив/а и добар/ра члан/ица тима, који/а је спреман/на да учи и усавршава се.

3.      Како је програм летње праксе замишљен?

·      Програм летње праксе биће реализован у периоду трајања школског расста, почев од завршетка школске 2016/2017године.

·      Дужина трајања летње праксе зависи од тебе и саме компаније, а најмање 2 радне недеље. Уколико ти сам/а желиш да проведеш више времена у фирми и фирма има могућности за то, нема никаквих препрека да твоја летња пракса траје и дуже.

·      Уколико будеш изабран/а за учешће у програму, биће ти додељен ментор, професор из твоје школе, који ће ти бити подршка током трајања летње праксе.

·      Поред ментора из школе, о теби ће током праксе првенствено бринути и радити са тобом, изабрани представници предузећа, у коме ћеш обављати праксу.

 

4.      Критеријуми за одабир ученика/ученица за програм летње праксе

·      Успех у средњој и основној школи

·      Успех из стручних предмета у средњој школи

·      Учешће на такмичењима у средњој школи

·      Учешће у другим ваншколским активностима (обуке, радионице, семинари, хобији, волонтирање, радно ангажовање)

·      Знање страних језика

·      Мотивисаност за учешће у програму летње праксе.

5.      Начин избора учесника програма летње праксе

Избор кандидата који испуњавају опште услове (редован ученик/ца Политехничке школе, једног од смерова из тачке 1 овог конкурса), а који доставе уредно попуњену и потписану пријаву на задатом обрасцу, праћену писменом сагласношћу родитеља (за малолетне ученике), извршиће се према дефинисаним критеријума набројаним у тачки 4 овог конкурса, а на основу прегледа достављених пријавних формулара. У селекцији кандидата учествују одабрани представник школе и представник Развојног бизнис центра Крагујевац, уз консултације са предузећима у програму.

6.      Како се можеш пријавити?

Твоја школа и Развојни бизнис центар расписују конкурс на који се пријављујеш достављањем попуњене и потписане пријаве (формулар за пријављивање), у року предвиђеном конкурсом.Уз пријаву обавезно се доставља сагласност родитеља за учешће у програму летње праксе, за малолетне ученике. Сагласност родитеља није потребна за пунолетне ученике.

6А Обавезна основна документација за пријаву:

·         Пријавни формулар(преузима се у школи или на линку)

6Б Обавезна пратећа документација за пријаву (за малолетне ученике):

·         Писмена сагласност родитеља (преузима се у школи или на на линку)

Текст конкурса можеш преузети у својој школи или на на линку.

Сва евентуална питања можеш поставити у својој школи или путем емаил-а: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   или путем телефона 034/209 - 076, у року који је предвиђен конкурсом.

6 Ц Одговорни професори – ментори у школама за сва питања и пријављивање су:

Политехничка школа – Никола Шебек

7.      Рок за пријављивање: 23/05/2017– 13/06/2017.

Резултати конкурса биће објављенидо краја јуна2017.на огласној табли школе и на сајту Развојног бизнис центра Крагујевац www.rbcentar.org.

 

Прати нас и буди редовно информисан/а преко Фејсбук стране Развојног бизнис центра Крагујевац https://www.facebook.com/Razvojni-Biznis-Centar-Kragujevac-308131239341315/

 

ОГЛАСНА ТАБЛА

Редовни ученици

Ванредни ученици

Наставно особље

Пријављивање сарадника сајтаПријатељи школе

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Распоред часова

Електронски дневник

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

Go to top buy metformin without prescription