Menu

ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА РАДОВА УЧЕНИКА ПОДРУЧЈА РАДА: КУЛТУРА, УМЕТНОСТ И ЈАВНО ИНФОРМИСАЊЕ

У среду22. маја, у 19 сати, у Народној библиотеци «Вук Караџић» у Крагујевцу, отворена је традиционална изложба радова  ученика образовног профила Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа, подручје рада Култура уметност и јавно информисање.

Многобројним гостима су се обратили помоћница директора Средње стручне школе  Друге техничке школе Марија Ђокић, др Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу и др Бојан Оташевић, професор на Одсеку за примењену и ликовну уметност Филолошко-уметничког факултета.  Говорници супоред похвала младим талентима, одали признање и наставницима – за предан и подстицајни рад са децом.У уметничком делу програма наступили су баритон Алекса Јевтић, бивши ученик на смеру Техничар дизајна ентеријера и индустријских производа и изузетан свршени студент на Факултету и Јелена Михајловић, пратилац на клавиру.

Годишња изложба ученичких радова, који су настали током наставе на стручним предметима(цртање и сликање, моделовање, писмо, пројектовање, обликовање, фотографија...) за циљ има промоцију остварења будућих дизајнера, архитеката и уметника, као и популаризацију културе и уметности међу младима. Изложба показује високе уметничке домете које ученици остварују у настави, а истовремено је то начин да се представи један од смерова, који у овој школи окупља талентоване младе људе у области ликовних уметности.

Захваљујемо се свим ученицима, колегама и управи школе, који су својим учешћем и подршком допринели да се и ове године поносимо квалитетом и организацијом ове, за нас веома значајне, изложбе.

АУТОРИ ПОСТАВКЕ:   Марица Живановић Пољо - пројектовање/ Лила Маврокефалос Голднер- моделовање, радионички рад/ Мирољуб Сретеновић- цртање и сликање/ Дејан Илић- обликовање/ Јовица Милошевић-обликовање / Невена Костић- фотографија/ Дејан Петровић- писмо/ Слободан Стефановић- цртање и сликање.

Председник Стручног већа
култура, уметност и јавно информисање
Слободан Стефановић

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription