Вести

ВИШе од галерије - Историјска изложба Хладни рат

Политехничка школа у сарадњи са амбасадом Савезне Републике Немачке у Србији и ЦКЗ Кнић, 8. новембра, на Дан просветних радника, организује изложбу „ Хладни рат- историја, узроци, последице“.

Изложбу ће отворити директор Народног музеја града Крагујевца, Ненад Ђорђевић и Милан Јефтић, порфесор историје.

Свечано отварање је 8. новембра у 12 часова у изложбеном простору Политехничке школе, ВИШе од галерије и сви заинтересовани посетиоци је могу погледати у периоду од 8. до 28. новембра.

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ЗАПОШЉАВАЊУ МЛАДИХ У МЕТАЛО-ПРЕРАДЈИВАЧКОМ СЕКТОРУ

Развојни бизнис центар Крагујевац, у сарадњи са предузећима: Unior Components, Gorenje MDM и Milanović Inženjering реализује програм подршке запошљавању младих у метало-прерадјивачком сектору, у Крагујевцу. Сарадник је Национална служба за запошљавање, филијала Крагујевац. Програм је део пројекта ’’Локална партнерства за запошљавање младих II’’, средствима обезбеђеним из буџета Града Крагујевца за реализацију програма и пројеката удружења у области локалног економског развоја, енергетске ефикасности и одрживог развоја на територији града Крагујевца. Сарадник на пројекту је Национална служба за запошљавање –Филијала Крагујевац.

Програм подршке запошљавању младих у Крагујевцу укључује:

  • Програм обуке за младе,
  • Праксу за најбоље у партнерским предузећима и
  • Прилику за запошљавање.

Програм и јавни позив за младе биће званично представљени на инфо дану, 04.11.2016, са почетком у 13.00х, у Политехничкој школи, сала 77, у Крагујевцу.

Јавни позив за пријављивање младих биће отворен од 31.10.2016. – 15.10.2016.

Документа за преузимање:

Write comment (0 Comments)

Промоција књиге Крагујевачки олимпијски водич Ненада Луковића, професора

Међународни Сусрети младих одржани су и ове године од 20.до 22.октобра у Политехничкој школи. Ученици и професори побратимских школа учествовали су у богатом културном програму. У галерији наше школе ВИШе од галерије 21.10.у 18 сати одржана је промоција књиге Крагујевачки олимпијски водич нашег колеге, професора физичког васпитања, Ненада Луковића Луке.  Књига представља све крагујевачке спортисте, учеснике Олимпијских и Параолимпијских игара. Међу њима су и петорица спортиста ученика наше школе. Представљању књиге присуствовали су трофејни спортисти Стеван Плетикосић, Радомир Ракоњац Доми, Дарко Живановић, Слободан Спасић, отац Јелене Миловановић, Срђан Миловановић и аутор књиге Ненад Луковић. Промоцију ове значајне књиге водила је Маја Тодоровић, професор књижевности.

Верослава Тодоровић

Write comment (0 Comments)

Предавања о дуалном образовању у немачком образовном систему

Адријан Келер је одржао предавања о занимању техничар мехатронике у немачком образовном систему, у коме се ученици школују по принципу дуалног образовања. Овај систем подразумева да ученици две недеље похађају практичну наставу у предузећу у коме ће радити након школовања, а једну недељу похађају теоријску наставу у школи. Предавањима одржаним у уторак, 18.10.2016. године, су присуствовали ученици III и IV разреда смера Техничар мехатронике, којима је предочено и какве све могућности за запошљавање постоје након завршеног школовања.

Интересантно је да је Адријан Келер завршио студије кинеског језика, али се крајем студија заинтересовао за технику, и сада је завршни разред занимања техничар мехатронике.

Драгана Вучићевић

 
Write comment (0 Comments)

Oбука ''Каријерно вођење и саветовање за средње стручне школе – Од школе до посла''

Од 14. до 16. октобра 2016. године у Школи за бродарство, бродоградњу и хидроградњу у Београду одржана је обука под називом ''Каријерно вођење и саветовање за средње стручне школе – Од школе до посла''. Организатор овуке је Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ) која реализује пројекат Подстицање запошљавања младих у Србији.
Општи циљ ове обуке је унапређење компетенција професионалаца и професионалки да кроз примену програма каријерног вођења и саветовања у насатави и ваннаставним активностима:
- подржавају ученике и ученице да донесу промишљене и одговорне одлуке о властитој професионалној будућности и да је спроведу у дело
- да изграђују систмску мрежу подршке за каријерно вођење и саветовање (КВиС)
 

Представнице наше школе на овој обуци биле су Сања Милијевић  и Драгана Вучићевић.

Сања Печенковић

Write comment (0 Comments)

Page 6 of 63

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука возача Б категорије

Редовни ученици

Ванредни ученици

Наставно особље

Пријављивање сарадника сајтаПријатељи школе

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Електронски дневник

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

Go to top buy metformin without prescription