Menu

Вести

ПРВА АКЦИЈА БУДИ МУШКО КЛУБА ,,ПРЕВЕНЦИЈА БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Дана 6.2.2014. год. у Политехничкој школи реализована је прва, од укупно пет планираних акција Буди мушко клуба (БМК), у оквиру пројекта Центра Е8 ,,Буди мушко- мењај правила“. 
Чланови БМК су одржали едукативну радионицу на тему Превенција болести зависности са циљем да се утиче на позитивне промене ставова, понашања и подизања свести вршњака и ученика основних школа, подржавајући једну од принципа пројекта: здрави стилови живота. 
Едукативна радионица је успешно реализована од стране чланова БМК: Ристановић Алексе IV-4, Ђоковић Огњена IV-4, Јовановић Николе IV-3, Славковић Милоша IV-11 и Обрадовић Лазара IV-11. Сви предавачи су ученици Политехничке школе. На радионици су били присутни ученици и наставници из ,,Школе са домом за ученике оштећеног слуха“ и ОШ ,,Светозар Марковић“. 

Фотогалерија

Опширније: ПРВА АКЦИЈА БУДИ МУШКО КЛУБА ,,ПРЕВЕНЦИЈА БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ

Pro bono publico - ученичка компанија

Захваљујући ваннаставном волонтерском ангажовању проф. Јоване Јанић и проф. Иване Милићевић, Политехничка школа по први пут у оквиру програма Достигнућа младих Србија има свој допринос у развоју социјалног предузетништва младих оснивањем ученичке компаније „Pro bono publicо“.

Судећи према истраживањима, људске ресурсе у сеоским подручјима одликује неповољнија образовна структура у поређењу са урбаним. Као један од најважнијих индикатора искључености деце са села из образовног система представља рано напуштање школе, односно прекидање школовања након завршетка основног образовања. Имајући у виду последичност овог проблема, Pro bono publico, структуирана као непрофитна компанија, препознаје важност промовисања значаја образовања и доживотног учења међу младима. С циљем проактивног доприноса развоју друштвене заједнице, Pro bono publico спроводи услугу вршњачких едукација за ученике сеоских основних школа у крагујевачкој општини.

проф. Јована Јанић

Више информација на: http://www.sep.ja-ye.org/ 

 

 

Опширније: Pro bono publico - ученичка компанија

Еко камп 2014

У оквиру Петог Фестивала еколошког образовања почео је Еко камп. Еко камп се одржава од 13-17. јануара. Водитељи радионица су: Ана Ђокић Остојић, Зорица Поповић, Ања Срећковић, Марко Љубов и Снежана Максимовић. Наравно ту су били и вредни чланови ЦЕООР који су помагали менторима да воде радионице, али и сами водили креативну радионицу.

Фотогалерија

Награђени просветни радници за квалитет рада са децом

У Свечаном салону Зграде града је приређен пријем за просветне раднике из Крагујевца који су на конкурсу Завода за унапређење васпитања и образовања из Београда “Креативна школа“ на нивоу Србије освојили треће место.

Награде су у категорији средњих школа освојиле наставници из Политехничке школе Катарина Вељковић и Снежана Савић за рад “Виртуелна школа каријерног вођења.

Као награду за освојене резултате члан ГВ за образовање, културу и информисање Драгослав Милошевић и директорка Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Зорица Николић, уручили су поклоне просветним радницима, наглашавајући потребу неизмерног подстицаја просветних радника за перманентну едукацију, као гаранције квалитетног образовања. Више о овоме ...

Снежана Савић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Обука из прве помоћи

У оквиру акције проширивања знања о значају правовременог  и правилног пружања прве помоћи Црвени крст Крагујевца је организовао једночасовну обуку за све ученике других разреда средњих школа. У Политехничкој школи информативно предавање је одржано у новембру месецу у сарадњи са професорима грађанског васпитања и верске наставе.

Већ трећу годину секција прве помоћи у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевца у нашој школи организује практичну обука у пружању прве помоћи. У току месеца децембра ће наши ученици друге године који су заинтересовани моћи да похађају ову обуку у оквиру 20 часова, након чега ће бити практична провера усвојених знања. Ученици који постигну најбоље резултате учествоваће на општинском такмичењу у пружању прве помоћи у априлу месецу.

                                                                                      Секција прве помоћи

                                                                                          Весна Радаковић

Страна 62 од 85

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription