Menu

Вести

Quo Vadis TVET Serbia

У Беoграду, 26. и 27. новембра 2013. гoдине одржана је Национална конференција о занатско-техничком средњем стручном образовању „Quo Vadis TVET Serbia“. 

Циљ ове конференције је стварање флексибилних образовних система и њихово усклађивање са потребама тржишта рада у сврху подстицања већег економског раста и повећања конкурентности постаје један од главних изазова у свим земљама, па тако и Србији. 

Конференцију су отворили проф. др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије и Њ.Е. Хајнц Вилхелм, амбасадор СР Немачке у Београду.

Детаљније о конференцији можете погледати овде.

На конференцији директор Синиша Којић, је презентовао нашу школу као школу добре праксе, школу која успешно сарађује са привредом. 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Снимање филма

У Новом Саду, од 15. до 16. новембра 2013. године у Техничкој школи „Павле Савић“, започела је последња фаза креативног процеса започетог још летос, фаза снимање филма на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности.

Филм је конципиран на реалном животу младих у Србији данас.

Прича почиње доласком нове ученице у разред и њеним тешким прилагођавањем на нову средину. Она покушава да се уклопи и прилагоди на ново окружење и стекне нове пријатеље, што јој и полази за руком. Врло брзо постаје примећена од стрене дечака из одељења који желе да је освоје. Она се заљубљује у једног дечака из имућне породице, који јој је на први поглед отворио срце, међутим врло брзо се види да му намере нису биле искрене. Он злоупотребљава њену приврженост и верност и у интимним тренуцима одлучује да снима њих двоје, и касније снимак поставља на Интернет. Убрзо овај скандал долази и до разредног старешине, директора па и целе школе. У страху да овакав скандал може да поприми несагледиве последице, да уништи живот једне младе особе, да наруши имиџ школе, директор и разредни старешина одлучују да изврше притисак на ученика и да се целокупна ствар, што пре заташка. Ученица при крају схвата ко су јој заиста прави пријатељи и добија њихову подршку. Док се виновник каје због свега што је учинио и то јавно признаје преко друштвених мрежа.

Више кроз слике....

На снимању овог филма учествовали су Огљен Шебек, Данијел Мијаљевић и наставник Филип Милошевић. Промоција филма ће се одржати на завршној конференцији, почетком децембра.

Презентација Центара “Кнегиња Љубица“

Ученицима Политехничке школе одржана је презентација Центра за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“. Током презентације представљене су све активности које Центар спроводи са младима, као и активности које ће бити реализоване до краја пројекта. 

Ученици су обишли и пластеник, у чијем ће уређивању учествовати у току завршне фазе пројекта. 

На крају презентације договорена је динамика реализације предстојећих активности на пројекту, као и могућност даље сарадње Центра и ученика наше школе и након завршетка пројекта.

Више кроз слике....

Акредитација семинари

Тим наставника успешно припремио документацију за акредитацију осам семинара.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица "Дискриминација, стереотипи и предрасуде“

У оквиру пројекта "Модел минималне педагошке интервенције" у Медицинској школи са домом "Сестре Нинковић", 31. октобра 2013. године, стручни сарадник психолог Оливера Првић Ерац одржала је радиониоцу на тему "Дискриминације, стереотипа и предрасуда". 

Ова радионица је део активности које спроводе наставници Политехничке школе, који су чланови школског тима за једнаке шансе. Планиране активности се изводе у Медицинској школи са којом је потписан протокол о сарадњи у циљу преношења искуствава успешне инклузије ученика ромске националности и других осетљивих група, а у циљу развијања наше школе као Модел школе једнаких шанси.

Радионица је успешно реализована на задовољство свих присутних, уз закључак "Све је онако како га гледамо/видимо".

Страна 62 од 82

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription