Menu

Вести

Како организовати виртуелну посету Атлас експерименту у ЦЕРН-у

Први ОДС вебинар (Open Discovery Space Webinar) на тему “Како организовати виртуелну посету Атлас експерименту у ЦЕРН-у”(“How to organize a Virtual Tour to the Atlas Experiment at CERN”) ће бити одржан у петак, 6. децембра у 16:30 (CET). 

Заинтересовани наставници добиће интерактивно упутство и савете за организацију виртуелних посета ученика највећој светској лабораторији за физику и њеним истраживачким обектима. Додатне информације о догађају и самом АТЛАС експерименту можете наћи овде.

Региструјте се за вебинар користећи упитник и започните узбудљиво путовање кроз физику честица.

Вебинар ће водити др Angelos Alexopoulos (CERN) и др Sofoklis Sotiriou (EA) директно из контролне собе АТЛАС експеримента.

Катарина Вељковић, координатор ОДС пројекта у нашој школи

Семинар "Изградња одељењске заједнице успостављањем правила и самодисциплине"

У оквиру мини пројекта „Модел минималне педагошке интервенције“ који је део пројекта „Једнаке шансе у средњошколском образовању“, од 29. 11. до 01. 12. 2013. у Медицинској школи „Сестре Нинковић“, одржан је акредитован семинар „Изградња одељењске заједнице успостављањем правила и самодисциплине“.

Овај семинар су реализовали наставници (тренери: Славица Јанковић, Катарина Вељковић, Снежана Савић, Оливера Првић Ерац, Милан Габарић и Драгана Зарков) наше школе, који су кроз радионице теоријски и практично пружали знања о школа као заједница која учи, одељењским процедурама, као и вештинама које су неопходне за конструктивну комуникацију у одељењу или тиму, у циљу превазилажења сукоба и конфликата, како међу ученицима, тако и између ученика и наставника.

Учесници семинара су показали велику заитересованост и ангажованост током свих радионица.

Кроз одржане радионице смо показали да као школа имамо одличан тим наставника који ће моћи да буде носилац Модел школе једнаких шанси.

Више кроз слике ...
С
лике са трећег дана семинара

Катарина Вељковић, координатор тима

Радионица "Језик позитивне акције"

У оквиру пројекта "Радионице, рад и игре", 02. децембра 2013. године, професорка филозофије Снежана Савић, , одржала је радионицу под називом "Језик позитивне акције". 

Учесници радионице били су млади Политехничке школе, који су имали прилике да кроз ову радионицу свој уобичајени комуникацијски стил унапреде и преиначе у вид позитивног комуникацијског приступа. 

Изискујући жељено понашање саговорника кроз афирмативну комуникацијски приступ ученици су препознали предност позитивне акције (разговорне) у свакодневној реалности, као и неопходност међусобне вербално испољене емпатије.

Више кроз слике ...

Quo Vadis TVET Serbia

У Беoграду, 26. и 27. новембра 2013. гoдине одржана је Национална конференција о занатско-техничком средњем стручном образовању „Quo Vadis TVET Serbia“. 

Циљ ове конференције је стварање флексибилних образовних система и њихово усклађивање са потребама тржишта рада у сврху подстицања већег економског раста и повећања конкурентности постаје један од главних изазова у свим земљама, па тако и Србији. 

Конференцију су отворили проф. др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије и Њ.Е. Хајнц Вилхелм, амбасадор СР Немачке у Београду.

Детаљније о конференцији можете погледати овде.

На конференцији директор Синиша Којић, је презентовао нашу школу као школу добре праксе, школу која успешно сарађује са привредом. 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Снимање филма

У Новом Саду, од 15. до 16. новембра 2013. године у Техничкој школи „Павле Савић“, започела је последња фаза креативног процеса започетог још летос, фаза снимање филма на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности.

Филм је конципиран на реалном животу младих у Србији данас.

Прича почиње доласком нове ученице у разред и њеним тешким прилагођавањем на нову средину. Она покушава да се уклопи и прилагоди на ново окружење и стекне нове пријатеље, што јој и полази за руком. Врло брзо постаје примећена од стрене дечака из одељења који желе да је освоје. Она се заљубљује у једног дечака из имућне породице, који јој је на први поглед отворио срце, међутим врло брзо се види да му намере нису биле искрене. Он злоупотребљава њену приврженост и верност и у интимним тренуцима одлучује да снима њих двоје, и касније снимак поставља на Интернет. Убрзо овај скандал долази и до разредног старешине, директора па и целе школе. У страху да овакав скандал може да поприми несагледиве последице, да уништи живот једне младе особе, да наруши имиџ школе, директор и разредни старешина одлучују да изврше притисак на ученика и да се целокупна ствар, што пре заташка. Ученица при крају схвата ко су јој заиста прави пријатељи и добија њихову подршку. Док се виновник каје због свега што је учинио и то јавно признаје преко друштвених мрежа.

Више кроз слике....

На снимању овог филма учествовали су Огљен Шебек, Данијел Мијаљевић и наставник Филип Милошевић. Промоција филма ће се одржати на завршној конференцији, почетком децембра.

Страна 64 од 85

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription