Menu

Вести

Акредитација семинари

Тим наставника успешно припремио документацију за акредитацију осам семинара.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица "Дискриминација, стереотипи и предрасуде“

У оквиру пројекта "Модел минималне педагошке интервенције" у Медицинској школи са домом "Сестре Нинковић", 31. октобра 2013. године, стручни сарадник психолог Оливера Првић Ерац одржала је радиониоцу на тему "Дискриминације, стереотипа и предрасуда". 

Ова радионица је део активности које спроводе наставници Политехничке школе, који су чланови школског тима за једнаке шансе. Планиране активности се изводе у Медицинској школи са којом је потписан протокол о сарадњи у циљу преношења искуствава успешне инклузије ученика ромске националности и других осетљивих група, а у циљу развијања наше школе као Модел школе једнаких шанси.

Радионица је успешно реализована на задовољство свих присутних, уз закључак "Све је онако како га гледамо/видимо".

Аудиција за глумце

У нашој школи је 23. октобра 2013. године одржана аудиција за глумце који ће играти у ауторском филму на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности.

Ученици су за аудицију су спремили Хамлетов говор (са овог линка можете преузети текст). Аудиција је прошла одлично, ученици су показали изузетну пожртвованост и уметничко надахнуће изводећи Хамлетовом говору.

На снимању филма учествоваће Огњен Шебек и Данијел Мијаљевић.

Аудицију је организовала професорка Снежана Савић, заједно са мултимедијалним уметником Зораном Таировићем.

Радионица "Равно-право"

У оквиру пројекта "Радионица, рад и игре", 18. октобара 2013. године, одржана је друга радионица "Равно-правно", у просторијама Политехничке школе. Водитељи радионице: Драгана Зарков, педагог и Јелена Нешић, психолог.

Циљ ове радионице је развијање свести о равноправности; о разликама и толеранцији на различитост.

 

 

Активности:

  • Равноправност је.... (мозгалица)
  • Рад у групама (особине и карактеристике):
    • Пливачи – пливају у дубокој води
    • Шетачи- и пливају и шетају на обали
    • Непливачи- искључиво седе на обали

Равноправност претпоставља да у једном друштву, заједници или организацији постоје једнаке могућности за све чланове да допринесу културном, политичком, економском и социјалном напретку, као и да имају једнаке могућности да уживају све користи и добробити од напретка једне заједнице.

Више кроз слике ....

Радионице као припрема за снимање филма

У оквиру пројекта „Једнаке шансе у средњошколском образовању“, ученици Политехничке школе заједно са професорком Снежаном Савић су гостовали у Новом Саду у Техничкој школи “Павле Савић“, радећи на осмишљавању сценариа за ауторски филм на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности. 

Циљ овог скупа био је вођење дискусије кроз дводневне тематске радионице у функцији снимања едукативног ауторског филма за рад са младима и бележење сведочанстава младих о личним доживљајима дискриминације у различитим контекстима. Тимови младих су кроз разноразне технике анализе, синтезе, рефлексије и ауторефлексије пролазили кроз радионицу “О драматургији и још по нешто“, вођени модератором Зораном Таировићем. Детаљније ...

 

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 64 од 84

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription