Menu

Вести

АЦЕС у Словачкој

Поводом учешћа на међународном пројекту Медији и реалност – савезници или противници, представници наше школе проф. Јована Јанић и ученик Никола Богдановић су у оквиру завршног састанка Академије централно-европских школа боравили у Сењецу (Словачка) од 8. до 13. априла. Пракса је да се на крају пројектног циклуса сваке године сви учесници из преко 100 европских школа окупе на једном месту, са резултатима својих пројектних активности и идеја, имплементираних у протеклих 6 месеци. Тако је и наш тим, укључујући наставнике и ученике партнерских школа из Скопља и Љубљане, на овом међународном скупу изнео својузваничну презентацију заједничког пројекта о медијској писмености.Осим тога, преко 300 чланова присутних на Академији тих дана је учествовалоу бројним предавањима и креативним радионицама на тему мулти-  и интеркултурализма, активизма и партиципације младих и, наравно, медијске писмености. Ово је била прилика за стицање и развој различитих пријатељстава и партнерстава, која ће у виду иновација продуктивно бити примењена у даљем ангажовању и раду чланова наше школске заједнице.

Проф. Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Пехар за школу

 

Ученици наше школе Зорана Вујичић II6, Кристина Михаиловић II6и Лазар Лабудовић II6,  освојили су прво место у оријентирингу и донели пехар својој школи за најуспешнију средњу школу у граду. Традиционално такмичење „ Ларина трка“ организовано је  13. априла  у Великом парку. Организатор такмичења је Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, заједно са спортским друштвом „ Јасеница“, а под покровитељством града Крагујевца.

 На иницијативу ученице Јелене Прокић III5, која је члан СД „ Јасеница“, направљена је екипа ученика наше школе. Они су за само 12 минута, користећи мапу и компас успели да стигну до циља. Иако нису имали искуства у овом спорту, ученици су се уз корисне савете Јелене Прокић добро снашли у трци. Пошто је трка хуманитарног карактера, ученици наше школе су поред промовисања здравог начина живота и очувања животне средине, показали саосећање и пружили подршку деци оболелој од тешке болести.

Честитамо ученицима на оствареном успеху.

 

Тим за промоцију школе

Dodaj komentar (0 Komentari)

Покажи таленат

Политехничка школа организује такмичење Покажи таленат у жељи да пружимо ученицима седмог и осмог разреда прилику да покажу шта најбоље знају и умеју, да се при томе дружимо и створимо једну лепу ђачку причу.

Пријава за такмичење је до 15. априла 2013. године, а аудиције ће се одржати 18. и 19. априла 2013 године у просторијама Политехничке школе са почетком у 12 часова. Такмичење је предвиђено за 25.април 2013. године у 13 часова. У жирију ће бити:
Александар Милојевић - Лија, глумац 
Драгослав Танасковић - Трнда, музички уредник
Игњатовић Михало - Микица, група Агата
Пријавити се можете на FACEBOOK-у страници Покажи таленат или мејлом на адресу  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Пријава треба да садржи:
Име и презиме учесника (или имена и презимена, уколико има више такмичара
Школа и одељење/одељења
Опис вашег талента
Шта вам је потребно од технике да би сте могли да изведете ваш наступ
Контакт мејл или телефон како бисмо могли да вам закажемо термин за аудицију.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица за водитеље радионица

Радионице за чланове ЦЕООР који су се приликом пријема определили да ће у Центру обављати послове вршњачких едукатора, односно водити радионице, одржане су због великог интересовања и броја ученика који су се пријавили у два дана и то 19. и 20. марта 2013.године. Радионицу је припремила Драгана Зарков, која је била заједно са Јеленом Нешић и извођач обе радионице. На овај начин је настављена обука нових чланова Центра. У два дана радионицу је прошло преко 60 нових чланова. Током радионице ученици су се упознали са правилима вођења и структуром радионица. На крају су подељени у шест група и добили задатак да и сами осмисле по једну радионицу коју ће презентовати 12. априла 2013. годиине. Радионица која има најуспешнију припрему извешће се за ученике основних школа 22. априла када се буде обележавао Дан планете.
Укључење нових ментора Драгане Зарков и Јелене Нешић је знатно подигло квалитет обуке у вештинама које ученици планом рада Центра добијају уз еколошку обуку.

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

ThinkQuest Competition 2012

 

Тим ученика у саставу Александар Миливојевић, Марко Прокић, Стефан Тодоровић, Милош Митић и Милош Тодоровић, ученици IV7, које је водила наставник Катарина Вељковић ушао је у првих 10% од свих тимова на ThinkQuest такмичењу 2012.

Ови ученици су добили могућност извођења праксе у Oracle Education Foundation. Када заврше обуку ученици ће имати подршку особља Oracle Education Foundation у развијању сопствених професионалних вештине. 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 65 од 76

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Стручно усавршавање

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

ШКОЛСКЕ АНКЕТЕ - Самовредновање

Страница школског тима за самовредновање

садржи анкете за ученике и наставнике у циљу самовредновања постигнућа школе.

Go to top buy metformin without prescription