Menu

Вести

Презентација Центара “Кнегиња Љубица“

Ученицима Политехничке школе одржана је презентација Центра за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“. Током презентације представљене су све активности које Центар спроводи са младима, као и активности које ће бити реализоване до краја пројекта. 

Ученици су обишли и пластеник, у чијем ће уређивању учествовати у току завршне фазе пројекта. 

На крају презентације договорена је динамика реализације предстојећих активности на пројекту, као и могућност даље сарадње Центра и ученика наше школе и након завршетка пројекта.

Више кроз слике....

Акредитација семинари

Тим наставника успешно припремио документацију за акредитацију осам семинара.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица "Дискриминација, стереотипи и предрасуде“

У оквиру пројекта "Модел минималне педагошке интервенције" у Медицинској школи са домом "Сестре Нинковић", 31. октобра 2013. године, стручни сарадник психолог Оливера Првић Ерац одржала је радиониоцу на тему "Дискриминације, стереотипа и предрасуда". 

Ова радионица је део активности које спроводе наставници Политехничке школе, који су чланови школског тима за једнаке шансе. Планиране активности се изводе у Медицинској школи са којом је потписан протокол о сарадњи у циљу преношења искуствава успешне инклузије ученика ромске националности и других осетљивих група, а у циљу развијања наше школе као Модел школе једнаких шанси.

Радионица је успешно реализована на задовољство свих присутних, уз закључак "Све је онако како га гледамо/видимо".

Аудиција за глумце

У нашој школи је 23. октобра 2013. године одржана аудиција за глумце који ће играти у ауторском филму на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности.

Ученици су за аудицију су спремили Хамлетов говор (са овог линка можете преузети текст). Аудиција је прошла одлично, ученици су показали изузетну пожртвованост и уметничко надахнуће изводећи Хамлетовом говору.

На снимању филма учествоваће Огњен Шебек и Данијел Мијаљевић.

Аудицију је организовала професорка Снежана Савић, заједно са мултимедијалним уметником Зораном Таировићем.

Радионица "Равно-право"

У оквиру пројекта "Радионица, рад и игре", 18. октобара 2013. године, одржана је друга радионица "Равно-правно", у просторијама Политехничке школе. Водитељи радионице: Драгана Зарков, педагог и Јелена Нешић, психолог.

Циљ ове радионице је развијање свести о равноправности; о разликама и толеранцији на различитост.

 

 

Активности:

  • Равноправност је.... (мозгалица)
  • Рад у групама (особине и карактеристике):
    • Пливачи – пливају у дубокој води
    • Шетачи- и пливају и шетају на обали
    • Непливачи- искључиво седе на обали

Равноправност претпоставља да у једном друштву, заједници или организацији постоје једнаке могућности за све чланове да допринесу културном, политичком, економском и социјалном напретку, као и да имају једнаке могућности да уживају све користи и добробити од напретка једне заједнице.

Више кроз слике ....

Страна 65 од 85

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription