Menu

Вести

Радионице као припрема за снимање филма

У оквиру пројекта „Једнаке шансе у средњошколском образовању“, ученици Политехничке школе заједно са професорком Снежаном Савић су гостовали у Новом Саду у Техничкој школи “Павле Савић“, радећи на осмишљавању сценариа за ауторски филм на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности. 

Циљ овог скупа био је вођење дискусије кроз дводневне тематске радионице у функцији снимања едукативног ауторског филма за рад са младима и бележење сведочанстава младих о личним доживљајима дискриминације у различитим контекстима. Тимови младих су кроз разноразне технике анализе, синтезе, рефлексије и ауторефлексије пролазили кроз радионицу “О драматургији и још по нешто“, вођени модератором Зораном Таировићем. Детаљније ...

 

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионице као припрема за снимање филма

У оквиру пројекта „Једнаке шансе у средњошколском образовању“, ученици Политехничке школе су гостовали у Новом Саду у Техничкој школи “Павле Савић“, радећи на осмишљавању сценариа за ауторски филм на тему људских права, дискриминације, и интеркултуралности. 

Циљ овог скупа био је вођење дискусије кроз дводневне тематске радионице у функцији снимања едукативног ауторског филма за рад са младима и бележење сведочанстава младих о личним доживљајима дискриминације у различитим контекстима. Тимови младих су кроз разноразне технике анализе, синтезе, рефлексије и ауторефлексије пролазили кроз радионицу “О драматургији и још по нешто“, вођени модератором Зораном Таировићем. 

Млади из 3 пројектна града размењивали су искуства у оквиру кровне теме сусрета. На паралелама етничких дискурса, дискурса неравнотеже моћи, проблемима који чине основу опресије, до ефикасних стратегија за превазилажење проблемских ситуација , допирали су до суштинског контекста и потконтекста у којима се радња филма дешава.

Афицирани могућом ситуацијом, у којима се основне теме провоцирају, актуелизује се и поставља пред младе и њихове вршњаке изазов за превазилажење реалних дискриминисаних и опресивних модела понашања, кроз процес освешћивања личних имплицитних теорија, ка успостављању механизама који иницирају активизам „ћутљиве већине“. 

Излиставањем могућих нивоа различитости у свету младих и њихових вршњака који би могли бити окосница ауторског филма издвајају се теме: родна неравноправност, религијски аспект доминантности већинске културе, поларитет богатих и сиромашних и др. Израђен је сценарио.

У завршном делу састанка су договорени могући термини аудиција за глумце у сва три пројектна града, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду. 

професор Снежана Савић

Радионица "Упознајмо се"

У оквиру пројекта "Радионице, рад и игре", у просторијама Политехничке школе, одржана је 11. октобра 2013. године прва радионица на тему "Упознајмо се“. Водитељи радионице су: Драгана Зарков, педагог и Јелена Нешић, психолог. Циљ радионице је међусобно упознавање деце и ученика, ради стварања повољне, позитивне атмосфере у даљем раду у оквиру активности пројекта "Радионице, рад, игра". 

Радионици је присуствовало двадесет ученика. Атмосфера је била радна, позитивна и подстицајна. Кроз игре упознавања и повезивања, ученици су имали прилику квалитетне размене, ближе се упознали и релаксирали. Активности: 

  • Прича о мом имену, презимену или надимку
  • Размена у пару подела сличица питам те, питаш ме...
  • Шта нам је заједничко? (особине, способности, вештине, волим/ не волим, желим...)
  • Четири годишња доба (невербална комуникација)
  • Игрица: Киша (ослушкивање чланова групе)

По утисцима записаним на стикерима, које су ученици оставили на крају радионице, може се закључити да је циљ постигнут.

Више кроз слике....

Међународни дан животиња

У Крагујевцу се, по први пут обележио Дан заштите животиња, на нивоу повезивања образовно- васпитних институција и неформалних група на локалу. У еко парку Илина вода, на едукативан и креативан начин обележен је 4. октобар, датум битан за све пријатеље животиња. Циљ реализованих едукативно – информативних и креативних радионица је скретање пажње деце и ученика на неповољан положај животиња, због неморалног понашања људи према њима; информисање о угроженим врстама у Србији и подсећање да животиње као и људи, имају право на живот.

Детаљније...

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Пројекат Центра Е8 ,,Буди мушко – мењај правила“

У Политехничкој школи, је у периоду од 1. до 3. 10. 2013. године, реализован тренинг за ученике, са циљем да се кроз едукативне радионице утиче на позитивне промене ставова и понашања средњошколаца, тако да подржавају родно равноправне друштвене норме, здраве стилове живота и обесхрабрује насилно понашање у било ком облику.

Подстицањем активизма и волонтеризма кроз активности "Буди мушко" клуба, ученици су имали и едукацију о планирању и реализовању јавних акција, које ће се остваривати до краја школске 2013/14. године.

Опширније: Пројекат Центра Е8 ,,Буди мушко – мењај правила“
Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 66 од 85

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription