Menu

Вести

Ватерполо утакмица

У циљу промовисања спорта међу младима и здравог живота, представници руководства клуба и првенствено други тренер, господин Дејан Јововић су омогућили да 4. маја мечу између Радничког и  Црвене Звезде присуствују чланови ученичког парламента наше школе. Том приликом, пред почетак утакмице, је широком аудиторијуму званично представљен ученик наше школе Младен Димитријевић, уједно и члан млађег тима ватерполо клуба, са поруком о фер плеју и спорту у школи. Овиме је уједно започета сарадња наше две установе а до краја школске године у плану је и Недеља спорта у Политехничкој школи, којој ће присуствовати истакнути спортисти крагујевачких клубова.

Као Ученички парламент који се годинама бави анимирањем и ангажовањем чланова крагујевачке ученичке популације у циљу подстицања младих ка друштвено одговорном понашању у школској и локалној заједници, поносни смо на званичну подршку коју од недавно па у будућим активностима и нашем раду пружа наш крагујевачки ватерполо клуб Раднички. Наши ученици су годинама на локалном и републичком нивоу веома активни учесници бројних спортских манифестација и, више од тога, истакнути су носиоци признања и награда.

                                                                                                                           проф. Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Финале „ Покажи таленат“

У Политехничкој школи, 25. априла одржано је финале такмичења „ Покажи таленат“. Ученици седмог и осмог разреда основних школа из Лапова и Крагујевца, и сва четири разреда наше школе, показали су свој таленат у музици, плесу, глуми и цртању. За победнике су биле обезбеђене награде- за прво место mp4 плејер, а за друго и треће место књиге. Одлуку о томе ко ће победити донео је стручни жири: Јелисавета Игњатовић, музички уредник на РТК и вокални солиста групе „ Агата“, Михаило Игњатовић, музичар у групи „ Агата“ и Александар Милојевић- Лија, глумац „ Књажевско- српског театра“.

Прво место освојила је Милена Јовић, ученица ОШ „ Мома Станојловић“, друго место освојила је Тања Ћурчић, ученица II2 Политехничке школе, а на трећем месту била је Ана Кочовић ОШ „ Јован Поповић“. Поред награда, победнице су добиле и диполоме, а свим учесницима уручене су захвалнице.

Задовољство нам је било да омогућимо ученицима да покажу свој таленат, да се друже и да започнемо стварање једне лепе ђачке приче. Надамо се да ће такмичење да постане традиционално и да ће се следеће године укључити више ученика основних и средњих школа.

 

Тим за промоцију школе

Dodaj komentar (0 Komentari)

Гостовање на Хуманитарном радију

 

У оквиру промоције међународног школског пројекта „Медији и реалност“, а посебно поводом признања и престижне награде, представници пројектног тима Политехничке школе били су гости у емисији „Представљање“, емитованој уживо на фреквенцији крагујевачког Хуманитарног радија. Ово је била прилика да Анђела Дамјанић, I-16и Никола Богдановић, III-11говоре о својим искуствима у бројним школским ваннаставним активностима, али и да се упознају са организацијом и начином рада једне радио станице. У разговору са оснивачем и власником Хуманитарног радија, господином Бранком Лукићем, наши  ученици су показали интересовање за учешће у предстојећем програму медијског описмењавања младих суграђана у иницијативи ове радио станице.

 

проф. Јована Јанић

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Зона Замфирова у II-6

У среду, 24. 4. 2013. године, у току четвртог и петог часа у поподневној смени, у одељењу II6, проф. Јелена Меденица одржала је огледни двочас из српског језика и књижевности. Тема часа  била је „ Зона Замфирова“ Стевана Сремца која је ученицима позната захваљујући екранизацији књиге. У пријатном амбијенту учионице 42 ученици су дочекали госте на традиционалан начин- служећи их погачом и сољу. Пре почетка часа заинтересовани професори и ученици могли су да погледају изложбу ученичких радова на тему „ Зона Замфирова“, коју су приредили са професорком ликовне културе Оливером Лазаревић. Професорка историје Славица Стојановић припремила је са ученицима предавање о историјском оквиру и сукобу старог и новог у роману. На тај начин остварена је корелација са овим предметима који се изучавају у другој години.

Опширније: Зона Замфирова у II-6
Dodaj komentar (0 Komentari)

Дан планете Земље

Једанаесту изложбу дечијих ликовних радова на еколошке теме Плава планета отворио је амбасадо Републике Фринске, Пека Орпана, који је и доделио награде ученицима. На конкурс је и ове године пристигло преко 500 радова, који су подељени у четири категорије: предшколци, ученици I-IV разреда основне школе, ученици V-VIII разреда основних школа и средњошколци. Осим прва три места у свакој категорији додељене су и три специјалне награде.
Више о изложби погледајте на сајту ЦЕООР  

 

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 67 од 80

Login Form

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription