Menu

Вести

Међународни дан животиња

У Крагујевцу се, по први пут обележио Дан заштите животиња, на нивоу повезивања образовно- васпитних институција и неформалних група на локалу. У еко парку Илина вода, на едукативан и креативан начин обележен је 4. октобар, датум битан за све пријатеље животиња. Циљ реализованих едукативно – информативних и креативних радионица је скретање пажње деце и ученика на неповољан положај животиња, због неморалног понашања људи према њима; информисање о угроженим врстама у Србији и подсећање да животиње као и људи, имају право на живот.

Детаљније...

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Пројекат Центра Е8 ,,Буди мушко – мењај правила“

У Политехничкој школи, је у периоду од 1. до 3. 10. 2013. године, реализован тренинг за ученике, са циљем да се кроз едукативне радионице утиче на позитивне промене ставова и понашања средњошколаца, тако да подржавају родно равноправне друштвене норме, здраве стилове живота и обесхрабрује насилно понашање у било ком облику.

Подстицањем активизма и волонтеризма кроз активности "Буди мушко" клуба, ученици су имали и едукацију о планирању и реализовању јавних акција, које ће се остваривати до краја школске 2013/14. године.

Опширније: Пројекат Центра Е8 ,,Буди мушко – мењај правила“
Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица "Договори се"

У сусрет спречавању вршњачког насиља и адекватном одговоруна могући акт насилничког деловања, на иницијативу професора Владимира Ерца и Снежане Савић, у четвртак 3.10.2013. године, одржана је радионица под називом „Договори се“.

Циљ реализације ове радионице јесте испитивање нивоа сазнања ученика четвртог разреда о могућим реакцијама на насилну акцију и њихово освешћивање  о адекватном ненасилном одговору.

Након спроведене анкете и дискусије на тему „Реакција на насиље“, током радионичарског рада, ученици су показали висок ниво и нтересовања и свесности у неопходности ненасилног решавања конфликата и потребе решавања проблема ненасилном комуникацијом. 

Снежана Савић, координатор Тима младих

 

Конференција за наставнике – учеснике пилот-фазе

Конференција „ОДС 2103“ је одржана 29. септембра на Универзитету Метрополитан у Београду и намењена је искључиво представницима школа-учесница у пилот-фази пројекта ради детаљнијег упознавања са циљем и током пројекта, задацима током пилот-фазе. 

На конференцији сви присутни су упознати са појмовима „образовна путања“ (educational pathway) и „педагошки сценарио“ као и практичном применом иновативних модела понуђених на порталу.На конференцији је формирана заједница српских школа укључених у пројекат. 

У раду конференције учествоваће професор Софоклис Сотириоу, један од аутора пројекта, као и учесници међународне конференције е-Learning 2013 која се одржала 26. и 27. септембра на универзитету Метрполитен који су током радионица учесницима конференције ОДС 2013 пренети искуства у оваквом виду учења. Више о овоме можете прочитати на страници сајта ОДС портала. На страницама портала може се видети и списак свих школа Републике Србије које учествују у овом пројекту.

На овој конференцији нашу школу су представљале професорке Јасмина Ђурић и Катарина Вељковић (координатор пројекта за Политехничке школе). Тим који ће у Политехничкој школи реализовати планиране активности на пројекту осим горе наведених професорки чине и професори: Снежана Савић, Оливера Првић Ерац, Владимир Ерац и Јасмина Стевановић.

Катарина Вељковић, координатор

Конференција ОДС за наставнике


Конференција „ОДС 2103“ је одржана 29. септембра на Универзитету Метрополитан у Београду и намењена је искључиво представницима школа-учесница у пилот-фази пројекта ради детаљнијег упознавања са циљем и током пројекта, задацима током пилот-фазе. 

На конференцији сви присутни су упознати са појмовима „образовна путања“ (educational pathway) и „педагошки сценарио“ као и практичном применом иновативних модела понуђених на порталу.На конференцији је формирана заједница српских школа укључених у пројекат. Детаљније ....

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 67 од 85

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription