Menu

Вести

Сајам образовања и запошљавања

Сајам образовања и запошљавања окупио је ове године 30 школа и факултета и 49 послодаваца што је већи број у односу на прошлу годину.

Ово је била прилика презентујемо образовне профиле које школујемо, као и опрему која је набављена у периоду од прошлог Сајма.

Tако се на нашем штанду нашла опрема из пројекта АТЦ, Пунто који је дошао у нашу школу у деловима и који су наши ученици склопили, разне роботе, Кинект уређај и још много тога. Посебно нас је обрадовала чињеница да је наш шклолски бенд свирао на отварању Сајма, као и да је међу многим гостима који су обишли наш штанд био и директор ФИАТ-а.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Такмичење у пружању прве помоћи

У  Медицинској школи је одржано градско такмичење прве помоћи. Учествовало је 12 екипа и то 2 екипе Црвеног крста,8 екипа из Медицинске школе и 2 екипе из Политехничке школе.                                

Наша школа већ другу годину  са успехом учествује на овом такмичењу. За нас је од посебног значаја што ученици Политехничке школе имају прилику да се практично обучавају у пружању прве помоћи с обзиром на њихова будућа занимања која захтевају таква знања и вештине.

                                                                                                                            професор Весна Радаковић

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Светски дан Рома

Традиционално, па и ове године,у Политехничкој школи је 17.4. обележен Светски дан Рома. Ученички парламент је у партнерству са дугогодишњим пријатељима из НВО «Стабло» свим заинтересованим ученицима наше школе омогућио присуствовање информативној и едукативној радионици. Водитељи програма су били чланови подмлатка и волонтери крагујевачког ромског удружења, а циљ окупљања и сарадње је информисаност младих о обележавању овог међународног празника и превенција дискриминације међу младима.

проф. Јована Јанић

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Међународно признање школи на aces академији

Пројекат „медији и реалност – савезници или противници“

ацес (Академија централно-европских школа) је иницијатива ЕРСТЕ Стифтунг којом координира Interkulturelles Zentrum у сарадњи са Včeli Dom, и већ 6 година окупља 15 европских држава, њихове ученике, наставнике, школе и институције у едукативним програмима размене и међународне сарадње. Општа идеја је ширење мреже заједничког знања, узајамног учења и иновација.

Политехничка школа је до сада једном учествовала на овом међународном конкурсу пројеката европских школа, и ове школске 2012/2013, поново у сарадњи са дугогодишњим школама пријатељима-партнерима на пројекту: АСУЦ „Боро Петрушевски“, Скопље и Средња поклицна ин строковна шола, Бежиград-Љубљана. Тема овогодишњег пројектног циклуса је медијска писменост и, од укупно 178 поднетих пројеката који укључују 415 школа широм Европе, наш пројекат под називом „Медији и реалност – савезници или противници“ је ушао у избор пројеката који су били финансирани ради имплементације идеја и активности у периоду септембар 2012. – март 2013.  

 

 

Опширније: Међународно признање школи на aces академији
Dodaj komentar (0 Komentari)

АЦЕС у Словачкој

Поводом учешћа на међународном пројекту Медији и реалност – савезници или противници, представници наше школе проф. Јована Јанић и ученик Никола Богдановић су у оквиру завршног састанка Академије централно-европских школа боравили у Сењецу (Словачка) од 8. до 13. априла. Пракса је да се на крају пројектног циклуса сваке године сви учесници из преко 100 европских школа окупе на једном месту, са резултатима својих пројектних активности и идеја, имплементираних у протеклих 6 месеци. Тако је и наш тим, укључујући наставнике и ученике партнерских школа из Скопља и Љубљане, на овом међународном скупу изнео својузваничну презентацију заједничког пројекта о медијској писмености.Осим тога, преко 300 чланова присутних на Академији тих дана је учествовалоу бројним предавањима и креативним радионицама на тему мулти-  и интеркултурализма, активизма и партиципације младих и, наравно, медијске писмености. Ово је била прилика за стицање и развој различитих пријатељстава и партнерстава, која ће у виду иновација продуктивно бити примењена у даљем ангажовању и раду чланова наше школске заједнице.

Проф. Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 67 од 79

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription