Menu

Вести

Зона Замфирова у II-6

У среду, 24. 4. 2013. године, у току четвртог и петог часа у поподневној смени, у одељењу II6, проф. Јелена Меденица одржала је огледни двочас из српског језика и књижевности. Тема часа  била је „ Зона Замфирова“ Стевана Сремца која је ученицима позната захваљујући екранизацији књиге. У пријатном амбијенту учионице 42 ученици су дочекали госте на традиционалан начин- служећи их погачом и сољу. Пре почетка часа заинтересовани професори и ученици могли су да погледају изложбу ученичких радова на тему „ Зона Замфирова“, коју су приредили са професорком ликовне културе Оливером Лазаревић. Професорка историје Славица Стојановић припремила је са ученицима предавање о историјском оквиру и сукобу старог и новог у роману. На тај начин остварена је корелација са овим предметима који се изучавају у другој години.

Опширније: Зона Замфирова у II-6
Dodaj komentar (0 Komentari)

Дан планете Земље

Једанаесту изложбу дечијих ликовних радова на еколошке теме Плава планета отворио је амбасадо Републике Фринске, Пека Орпана, који је и доделио награде ученицима. На конкурс је и ове године пристигло преко 500 радова, који су подељени у четири категорије: предшколци, ученици I-IV разреда основне школе, ученици V-VIII разреда основних школа и средњошколци. Осим прва три места у свакој категорији додељене су и три специјалне награде.
Више о изложби погледајте на сајту ЦЕООР  

 

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Аудиција за Покажи таленат

Одржана је аудиција за такмичење "Покажи таленат". Игра, песма, глума и надасве добра забаваи позитивна атмосфера красиле су ову аудицију. Учествовали су ученици из Лапова и Крагујевца. Жири је одабрао десет такмичара који ће се 25. априла 2013. године појавити на финалном такмичењу које ће почети у 12 часова.

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Сајам образовања и запошљавања

Сајам образовања и запошљавања окупио је ове године 30 школа и факултета и 49 послодаваца што је већи број у односу на прошлу годину.

Ово је била прилика презентујемо образовне профиле које школујемо, као и опрему која је набављена у периоду од прошлог Сајма.

Tако се на нашем штанду нашла опрема из пројекта АТЦ, Пунто који је дошао у нашу школу у деловима и који су наши ученици склопили, разне роботе, Кинект уређај и још много тога. Посебно нас је обрадовала чињеница да је наш шклолски бенд свирао на отварању Сајма, као и да је међу многим гостима који су обишли наш штанд био и директор ФИАТ-а.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Такмичење у пружању прве помоћи

У  Медицинској школи је одржано градско такмичење прве помоћи. Учествовало је 12 екипа и то 2 екипе Црвеног крста,8 екипа из Медицинске школе и 2 екипе из Политехничке школе.                                

Наша школа већ другу годину  са успехом учествује на овом такмичењу. За нас је од посебног значаја што ученици Политехничке школе имају прилику да се практично обучавају у пружању прве помоћи с обзиром на њихова будућа занимања која захтевају таква знања и вештине.

                                                                                                                            професор Весна Радаковић

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 67 од 80

Login Form

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription