Menu

Вести

Пехар за школу

 

Ученици наше школе Зорана Вујичић II6, Кристина Михаиловић II6и Лазар Лабудовић II6,  освојили су прво место у оријентирингу и донели пехар својој школи за најуспешнију средњу школу у граду. Традиционално такмичење „ Ларина трка“ организовано је  13. априла  у Великом парку. Организатор такмичења је Национално удружење родитеља деце оболеле од рака, заједно са спортским друштвом „ Јасеница“, а под покровитељством града Крагујевца.

 На иницијативу ученице Јелене Прокић III5, која је члан СД „ Јасеница“, направљена је екипа ученика наше школе. Они су за само 12 минута, користећи мапу и компас успели да стигну до циља. Иако нису имали искуства у овом спорту, ученици су се уз корисне савете Јелене Прокић добро снашли у трци. Пошто је трка хуманитарног карактера, ученици наше школе су поред промовисања здравог начина живота и очувања животне средине, показали саосећање и пружили подршку деци оболелој од тешке болести.

Честитамо ученицима на оствареном успеху.

 

Тим за промоцију школе

Dodaj komentar (0 Komentari)

Покажи таленат

Политехничка школа организује такмичење Покажи таленат у жељи да пружимо ученицима седмог и осмог разреда прилику да покажу шта најбоље знају и умеју, да се при томе дружимо и створимо једну лепу ђачку причу.

Пријава за такмичење је до 15. априла 2013. године, а аудиције ће се одржати 18. и 19. априла 2013 године у просторијама Политехничке школе са почетком у 12 часова. Такмичење је предвиђено за 25.април 2013. године у 13 часова. У жирију ће бити:
Александар Милојевић - Лија, глумац 
Драгослав Танасковић - Трнда, музички уредник
Игњатовић Михало - Микица, група Агата
Пријавити се можете на FACEBOOK-у страници Покажи таленат или мејлом на адресу  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Пријава треба да садржи:
Име и презиме учесника (или имена и презимена, уколико има више такмичара
Школа и одељење/одељења
Опис вашег талента
Шта вам је потребно од технике да би сте могли да изведете ваш наступ
Контакт мејл или телефон како бисмо могли да вам закажемо термин за аудицију.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Радионица за водитеље радионица

Радионице за чланове ЦЕООР који су се приликом пријема определили да ће у Центру обављати послове вршњачких едукатора, односно водити радионице, одржане су због великог интересовања и броја ученика који су се пријавили у два дана и то 19. и 20. марта 2013.године. Радионицу је припремила Драгана Зарков, која је била заједно са Јеленом Нешић и извођач обе радионице. На овај начин је настављена обука нових чланова Центра. У два дана радионицу је прошло преко 60 нових чланова. Током радионице ученици су се упознали са правилима вођења и структуром радионица. На крају су подељени у шест група и добили задатак да и сами осмисле по једну радионицу коју ће презентовати 12. априла 2013. годиине. Радионица која има најуспешнију припрему извешће се за ученике основних школа 22. априла када се буде обележавао Дан планете.
Укључење нових ментора Драгане Зарков и Јелене Нешић је знатно подигло квалитет обуке у вештинама које ученици планом рада Центра добијају уз еколошку обуку.

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

ThinkQuest Competition 2012

 

Тим ученика у саставу Александар Миливојевић, Марко Прокић, Стефан Тодоровић, Милош Митић и Милош Тодоровић, ученици IV7, које је водила наставник Катарина Вељковић ушао је у првих 10% од свих тимова на ThinkQuest такмичењу 2012.

Ови ученици су добили могућност извођења праксе у Oracle Education Foundation. Када заврше обуку ученици ће имати подршку особља Oracle Education Foundation у развијању сопствених професионалних вештине. 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Дан школе

Политехничка школа је данас 14. марта 2013. године обележила 159 година постојања. Школа је основана декретом кнез Александар Карађорђевићаод 14. марта 1854. године и тада се називала Занатска школа при Тополовници. Занатлијска школа је била прва установа такве врсте у Србији. Војнозанатлијска школа је израсла у водећу стручну школу на простору Балкана у времену пре Првог светског рата. Од 21.8.2008. године школа носи назив Политехничка школа. 
Данас се потписани протокол о сарадњи Srednje poklicne in strokovne šole Bežigrad и Политехничке школе. Такође, у току реализације пројеката, остварена је међусобна блиска сарадња Политехничке школе и Бизнис иновационог центра, посебно у области пословне едукације и одрживог развоја, која је овом приликом била озваничена потписивањем Протокола о сарадњи.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 68 од 79

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription