Menu

Вести

Недеља спорта

У Политехничкој школи се, у периоду од 21. до 24. маја у организацији ученичког парламента, одржавала манифестација јединственог типа у нашем граду и шире - Недеља спорта. У низу неколико гостовања, нашим средњошколцима су се представили чланови floorball клуба “Шумадија”, крагујевачког клуба америчког фудбала “Дивљи вепрови”, одбојкашког клуба “Раднички” и ватерполо клуба “Раднички”. Ово је била прилика да се заинтересовани тинејџериинформишу о историји развоја ових спортова у свету, о оснивању и почецима рада српских и крагујевачких клубова, о њиховим истакнутим екипним и индивидуалним постигнућима, о будућим стратегијама...

У закључку, у обраћању присутнима, ови млади и перспективни спортисти су говорили о значају и предностима бављења спортом, о фер плеју и ненасилној акцији међу младима у школи и ван ње, и позвали све суграђане да својим присуством и спортским понашањем подрже крагујевачки спорт у предстојећој сезони 2013/2014.

                                                                                                                           проф. Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Награда на конкурсу "Креативна школа"

Рад "Виртуелна школа каријерног вођења" наставника Катарине Вељковић, Снежане Савић и Југославе Лулић (професорке српског језика и књижевности из Бачке Паланке) освојио је треће место на конкурсу „Креативна школа“.

„Креативна школа“ је део Мicrosoft програма „Партнер у учењу“ који се остварује у 115 земаља света. Конкурс „Креативна школа 2012/2013.“ намењен је наставницима и стручним сарадницима у основним и средњим школама у Републици Србији, чији радови представљају примере добре праксе наставе и остваривања образовно-васпитних циљева применом информационих технологија.

Ове године на наградни конкурс „Креативна школа 2012/2013.“ пристигло је 322 рада. У „Базу знања“ увршћено је 184 рада. 

 

 

Dodaj komentar (0 Komentari)

Наши ученици и „Неверне бебе“

Поводом снимања спота групе „Неверне бебе“ у нашем граду, Политехничка школа је у сарадњ са „Туристичком агенцијом Крагујевац“ омогућила својим ученицима присуство и учешће на сету, на Ђачком тргу. Уз подршку представника нашег ученичког парламента, ученици Стефан Илић и Бобан Трајковић су директно допринели изради и постављању сцене за кадрове музичког видео спота. Као чланови екипе графити-уметника наше школе, они су имали прилику да спрејевима изразе свој таленат и креативност.

 

проф. Јована Јанић

Тројка из блока!

Ученички парламент Политехничке школе је званична подршка пројекту „Тројка из блока“, у иницијативи хуманитарне организације „Срби за Србе“ и Кошаркашког савеза Србије. На основу прикупљених средстава од учешћа у такмичењу у шутирању тројки, пројекат има за циљ изградњу и опремање купатила за потребе 10 социјално угрожених вишечланих породица широм Србије. Након Београда и Чикага, ово такмичење ће у Крагујевцу бити одржано 16. јуна са почетко у 13 сати, у хали „Гордана Гоца Богојевић“ (Парк).

Јован Јанићијевић, III-11

Неформално образовање

Настављајући дугогодишњу праксу наша школа је и ове године  организовала обуку из области неформалног образовања за све ученике завршних разреда.Основни циљ предавања је стицање нових вештина и знања која ће помоћи матурантима да лакше схвате и приближе се свету рада, као и наставку школовања. У току обуке из неформалног образовања посебна пажња је посвећена следећим темама:

-Писање си вија-биографије, пропратног писма и комуникација са послодавцем-предавач- Марија Ђокић
-Каријерно вођење–предавач Весна Радаковић
-Тимски рад-предавач Јасна Лазин
-Пословна комуникација-предавач Пера Стефановић

Обука је одржана13 i 14.05. 2013. године у просторијама школе.

                                                                                                   Тим за неформално образовање

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 69 од 84

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription