Вести

Позив за летњу праксу ученика наше школе

Програм летње праксе  се организује у оквиру пројекта "Праве вештине по мери послодаваца",  који спроводи Развојни бизнис центар Крагујевац, у партнерству са Политехничком школом у Крагујевцу, Првом техничком школом и Другом техничком школом,средствима обезбеђеним од стране швајцарске организације Солидар Свис СЛА, канцеларија у Београду, у оквиру програма„Достојанствен рад". Подршку реализацији пројекта пружа Град Крагујевац.

1.      Ко се може пријавити?

Детаљније . . .Позив за летњу праксу ученика наше школе
Write comment (0 Comments)

Изложба поводом два века од Другог српског устанка

Поводом обележавања 163 године Политехничке школе, отвара се изложба „Ево мене, ето Вас„ – два века од Другог српског устанка.
Аутори изложбе су Ненад Карамијалковић и Славко Степановић из Историјског архива Шумадије. Изложба је реализована под покровитељством Министарства за културу и информисање Републике Србије. Изложбу ће отворити Милан Јевтић, наставник историје. Свечано отварање је 14. марта у 14 сати у изложбеном простору Политехничке школе, ВИШе од галерије и сви заинтересовани посетиоци је могу погледати у периоду од 14 марта до 13. априла.

Резултати са одржаног школског такмичења

У нашој школи у петак 11. марта 2017.године одржано је школско такмичење за ученике саобраћајне и машинске струке.Ученици су се такмичили у следећим категоријама: програмирање робота, техничко цртање- 2D моделирање (AutoCAD), статика, моделирање машинских елемената и склопова-3D, компјутерског управљања, аутомеханичар, бравар, стругар, глодач, возачи Б, возачи Ц, техничар друмског саобраћаја.

Све резултате можете погледати у приложеном документу. линк

Семинар Vericut

            У нашој школи одржан је дводневни семинар на коме су приказане могућности софтвера за верификацују CNC кода VERICUT, који ће се користити на будућим такмичењима програмирања компјутерски управљаних машина. Презентован је и правилник такмичења.

            Интересовање за семинар је превазишло сва очекивања. На семинару је учествовало око 50 професора машинских школа из целе Србије: Суботица, Кикинда, Нови Сад, Бачка Паланка, Београд, Панчево, Ваљево, Младеновац, Смедеревска Паланка, Крагујевац, Краљево, Чачак, Пожега, Ужице, Прибој, Алексинац, Ниш, Лесковац, Нови Пазар, Врање ...

            Предавачи су били: Светислав Секулић (Машинска школа Панчево), Јован Милетић (Политехника Нови Београд), Тибор Немет (Техничка школа "Иван Сарић" Суботица) и Радиша Ћирковић (Техничка школа "Прота Стеван Димитријевић" Алексинац).

Read more: Семинар Vericut
Write comment (0 Comments)

Нове технологије у образовању

Међународна конференција и сајам  „ Нове технологије у образовању- NewTechEdu“, одржава се у Белекспоцентру од 9. до 11. фебруара 2017. Организатори манифестације су : British Counsil,  Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација; Привредна комора Србије, British Embassy Belgrade,  Education is Great, Центар за промоцију науке, Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва, 180 YEARS – United Kingdom & Republic of  Serbia.

 


      Политехничку школу су на конференцији првог дана, у препуној сали ИНСЕРТ , представили чланови тима : Филип Милошевић, Горица Пантелић и  Саша  Петровић, као предавачи и Игор Николић као учесник. Предавачи су презентовали ПРОЈЕКТНИ ЗАДАТАК „СЕМАФОР – корелација предмета“ и одговарали на питања заинересоване публике уз захвалност организатора и водитеља конференције.

Read more: Нове технологије у образовању
Write comment (0 Comments)

Page 8 of 67

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука возача Б категорије

Редовни ученици

Ванредни ученици

Наставно особље

Пријављивање сарадника сајтаПријатељи школе

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Електронски дневник

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

Go to top buy metformin without prescription