Menu

Вести

Дан школе

Наша пријатељска Средња поклицна ин строковна шола из Бежиграда-Љубљана прославила је свој педесети рођендан. То је био разлог за посету наше делегације која су чинили Синиша Којић, директор, Милан Габарић, помоћник директора, Јелена Нешић, школски психолог и Јелена Максић, професор стручних предмета.

Љубазни домаћини су поред јако занимљиве и пригодне представе која је била заправо ретроспектива протеклих 50 година. Делегација је била у прилици да види кабинете и радионице у школи, али и да размени искуство са колегама из Словеније, Македоније, Хрватске и Финске.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Еколошка радионица

У оквиру манифестације Октобар у Крагујевцу у италијанском кутку Политехничке школе организована је радионица поводом пројекта "Батерија узвраћа ударац". У пројекту учествују удружења грађана "Пријатељи планете" и "Кец" а такође и Центар за еколошко образовање и одрживи развој.

Чланови центра представили су проблем електронског отпада својим вршњацима из Македоније, Босне, Словеније и земљацима из Суботице и Ужица. Било је речи о врстама батерија, њиховом саставу, како утичу на животну околину, и како се рециклирају у Европи и код нас. Након презентације, ученици су разменили своја искуства о томе како се у њиховим градовима и земљама батерије рециклирају. Креирањем плаката и смишљањем еколошких порука сви ученици су дали свој допринос у радионици.

Плакат са најбољом илустрацијом и поруком је награђен аплаузом.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Видео конференција Аces

Једна од активности предвиђена акционим планом школског међународног пројекта „Медији и реалност“ је видеоконференција учесника из све три партнерске школе. Тако су ученици и професори из Политехничке школе (Крагујевац), затим из АСУЦ “Боро Петрушевски” (Скопје) и Srednje poklicne in strokovne šole Бежиград (Љубљана) имали прилику да се први пут виде и чују уживо, представе и упознају, с обзиром на то да је до сада једини вид повезивања био заједничка Фејсбук група.

Разговарано је о њима најзанимљивијим пројектним активностима, о оним које су до сада реализоване, а посебно о предстојећој посети Крагујевцу. У складу са темом, наш пројекат за задатак има преиспитивање односа медија и реалности – савезници или противници – па је ова активност, реализована путем интернета, требало да ученицима покаже како се средства медија могу користити и у сврхе интер и мулти-културализма, сарадње, дружења и забаве.

проф. Јована Јанић

Посета Крагујевцу – званични састанак партнерских школа

Као део пројектних активности, први званични састанак партнерских школа ће се одржати у Крагујевцу, у Србији. Међу бројним активностима, као што су званична презентација о учешћу на Академији Средњо-европских Школа и наших пројектних активности, биће одржано беседничко вече „ Reality Check“ ("Провера реалности - Како изградити и опажати свет преко медија,") када ће говори ученика на ову тему бити одржани и награђени, а потом укључени у заједничку брошуру.

Ученици из свих партнерских школа ће такође имати прилику да упознају једни друге стране учешћем у еколошкој радионици Батерија узвраћа ударац (у организацији еколошке секције Политехничке школе) и Караоке журка (у организацији ученичког парламента Политехничке школе). Сви учесници (наставници и студенти) ће се сложити о покретању заједничког блога (као врсте медија) све три школе са информацијама о појединачним и заједничким активностима партнерских школа.

Један од циљева ове посете је договор о покретању магазина „Реалност“ (са истим називом у свим партнерским школама), који ће се бавити истим темама, али са различитим приступима. Ово ће бити прилика да се изаберу и именују новинари, фотографи, уредници, дизајнери међу ученицима из све три школе. Пошто ће посета бити одржана током Октобарских свечаности у Крагујевцу - низ догађаја који су посвећени трагичном догађају током Другог светског рата, 21. октобра 1941. - ово је такође прилика да се наши гости упознају са историјским и културним наслеђем града Крагујевца.

проф. Јована Јанић

Комисија за нове образовне профиле

Наша школа била је домаћин Комисије за нове образовне профиле коју је формирала Заједница машинских школа Републике Србије са иницијативом за увођење више нових образовних профила у III степену стручне спреме. Претпоставка је да ће овај пројекат пратити немачка организација за техничку сарадњу ГИЗ д.о.о.која пружа подршку комплексним реформама и процесима промена. Одређене су школе носиоци пројекта за одговарајуће образовне профиле, а преко Заједнице машинских школа биће позване све остале машинске школе које желе да се прикључе.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 75 од 76

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Стручно усавршавање

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

ШКОЛСКЕ АНКЕТЕ - Самовредновање

Страница школског тима за самовредновање

садржи анкете за ученике и наставнике у циљу самовредновања постигнућа школе.

Go to top buy metformin without prescription