Menu

Вести

Посета одељењу за односе са јавношћу

Реализација предвиђених пројектних активности о медијској писмености се наставља, овога пута уз подршку локалне самоуправе – Скупштине града Крагујевца и Одељења за односе са јавношћу. Госпођа Александра Тијанић је, као шеф Одељења, представницима пројектног тима Политехничке школе омогућила присуствовање конференцији за новинаре, одржаној у свечаном салону Скупштине града.

Тако су ученици имали прилику да пропрате званични ток једне конференције за новинаре, и да се упознају са улогом водитеља, начином излагања гостију, питањима ТВ репортера и новинара у оваквим приликама…

Након тога су наши представници били позвани у просторије Одељења, где су се упознали са екипом младих људи задужених за обавештавање крагујевачке јавности о свим дешавањима од значаја за нашу заједницу. Ова група амбициозних и динамичних људи је била расположена да одговори на сва питања наших ученика о раду тима за односе са јавношћу, и с обзиром на пројектни задатак о провери реалности кроз медије, у овој прилици је потврђено да су медији и реалност свакако савезници, а не противници. Осим тога што имају улогу представника за односе са јавношћу, чланови Одељења, индивидуално често дају изјаве и са терена, пратећи сва локална збивања, али и тимски извештавају о вестима и уређују званични Интернет сајт града Крагујевца: www.kragujevac.rs

Проф. Јована Јанић

Батерија узвраћа ударац

Завршен је пројекат Батерија узвраћа ударац. Носилац овог пројекта била је невладина организација КЕЦ, а партнер на пројекту Центар за еколошко образовање и одрживи развој Политехничке школе, као и невладина организација Пријатељи пленете.

Активно учешће узеле су три основне школе: ОШ Свети Сава, ОШ Мома Станојловић, ОШ Светозар Марковић, обданиште Цицибан и школа енглеског језика Врабац.

На завршној манифестацији ученици еколошких секција основних школа презентовали су активности које су се у оквиру пројекта дешавале у њиховим школама. Такође прикупљено је и много батерија у чему су посебно предњачили ученици ОШ Светозар Марковић. Подељене су захвалнице свим школама и обдаништима који су учествовали, као и Центру за еколошко образовање и одрживи развој.

координатор ЦЕООР Милан Габарић

Истраживање садржаја штампаних медија

С обзиром на пројектни задатак ученика о анализи и евалуацији слике реалности која се свакодневно представља путем мас-медија, поједини чланови нашег тима су изразили жељу за спровођење мониторинга по питању медијских садржаја, конкретно – истраживање садржаја штампаних медија. У одабраном саставу, према сопственом интересовању, ученици Кристина Милић, I-16, Анђела Дамјанић, I-16, Тина Обрадовић, IV-12, Лазар Рашовић, I-16 и Никола Богдановић, III-11 су се бавили проучавањем различитих типова новина и магазина на српском тржишту - садржаји, рубрике, насловне стране, читалачка публика, и у разговору са менторком проф. Јованом Јанић истакли своја запажања. О закључцима својих истраживања, уоченим добрим и лошим страна при мониторингу медијских садржаја, ученици ће написати извештаје који ће накнадно бити објављени у е-магазину „Медији и реалност“, покренутом од стране партнерских школа на пројекту.

Проф. Јована Јанић

Хуманитарни рад

У складу са традицијом у раду ученичког парламента Политехничке школе, 29. новембра 2012.године је реализована хуманитарна акција добровољног прикупљања одеће и обуће. Позиву су се одазвали и ученици и наставници, и тиме помогли материјално угроженим ученицима наше школе. Захваљујући блиској сарадњи ученичког парламента и педагошко-психолошке школе, прикупљена гардероба ће бити уручена онима којима је најпотребнија.

Проф. Јована Јанић

Dodaj komentar (0 Komentari)

Посета Музеју старих аутомобила и Медија центру

Ученици Политехничке школе саобраћајне струке посетили су Музеј старих аутомобила и Медија центар у Београду. Организатор ове посете је тим за неформално образовање који води професор Петар Стефановић, а подршку су пружили Министарство културе и Скупштина града Крагујевца, као и медијска кућа РТК.

Музеј старих аутомобила налази се у згради која је под називом Модерна гаража проглашена за културно добро. Изграђена је 1929. године као прва јавна гаража у центру града, а у њој су били смештени аутомобили учесника прве београдске међународне аутомобилске и мотоцикличке трке, одржане 3. децемра 1939. године.

Ученици су имали прилику да виде старе и ретке аутомобиле, од којих је најстарији Маро Гардон из 1897. У збирци се налазе и Титови аутомобили који данас вреде као педесет Голфова.

VIDEO

Ученици II6 су се припремали за ову посету- направили су паное са фотографијама старих и Фордових аутомобила које су поклонили Музеју, урадили су презентацију о Хенрију Форду и извели перформанс по књизи „ Мој живот и дело“ Хенрија Форда.

На тај начин ученици су стекли нова знања о историји аутомобилизма, али успели су да споје свет мотора и књижевности. Да је овакав начин организовања наставе ученицима занимљив, говори чињеница да ниједан ученик није изостао са часа и да током посете музеју није зазвонио ниједан мобилни телефон. Након обиласка Музеја ученици су посетили Медија центар.

Медија центар је основало Независно удружење новинара Србије 1994. године, као једину мултимедијалну организацију која пружа комплетне услуге на пољу медија, покривајући регион југоисточне Европе. У Медија центру ученици су организовали конференцију за штампу, а од искусних професионалаца из области медија и комуникација сазнали су где и како настаје вест.

Чланови новинарске секције стекли су нове новинарске вештине које ће им помоћи у раду на школским новинама, а можда је ова посета определила неке ученике да постану новинари. Медијску подршку пружила је новинарска екипа РТК, која је направила краћу репортажу о овој посети што је уједно била добра прилика да се на прави начин промовише Политехничка школа.

Dodaj komentar (0 Komentari)

Страна 76 од 80

Login Form

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription