Вести

Сајам школских тимова за каријерно вођење

13. јун 2016. године одржан је други Сајам школских тимова за каријерно вођење и саветовање. Сајамје  имао  за  циљ  да  окупи  средњошколске  тимове  наставника  и  стручних  сарадника који  се  баве  каријерним  вођењем  и  саветовањем ученика (КВиС)  како  би  разменили  своја  искуства  и  тиме  унапредили  свој  рад  у  овој области. Сајaм  школских  тимова  за  каријерно  вођење  и  саветовање  организовала је Београдска отворена  школа  у  партнерству  са  Министарством  просвете,  науке  и  технолошкогразвоја  и  Привредном  комором. На сајму је учествовало 22 тима из средњих школа Србије.

Нашу школу су представњали чланови школског тима за неформално образовање професори Филип Милошевић и Весна Радаковић, као и педагог школе Сања Милојевић.Политехничка школа се на сајму представила многобројним активностима, писаним и штампаним  матерјалима, видео презентацијом и искуственим подацима. Тим за неформално образовање и каријерно вођење у нашој школи функционише дуги низ година а циљ му је лични  развој ученика и повећање њихове запошљивости.

 

 

Тим за неформално образовање и каријерно вођење

Write comment (0 Comments)

Српска Научна Телевизија - представљање школе

Write comment (0 Comments)

Kултура здравља - превентивно решавање ризика

У кампањи Превентивно решавање ризика- култура здравља-  која је трајала у току месеца априла и маја а у организацији компаније Фиат и Скупштине града учествовале су све средње школе на територији Крагујевца. Циљ пројекта је био да се превентивно утиче на потенцијалне идентификоване ризике по здравље младих. Две главне теме ове године су биле: култура исхране и мишићноскелетни проблеми као и физичка неактивност и њихов утицај на људско тело и животне активности. Ученици су у оквиру пројекта направили кратке филмове, флајере и презентације и представили програм теоријског и практичног тренинга за ученике помоћу којег се може превентивно утицати на смањење ризика.

Ученици Политехничке школе II 15 одељењабравар заваривач  Гајић Бошко, Матановић Филип, Грубач Лука, Милосављевић Урош, Стојанов Стефан су уз подршку професора Милана Габарића израдили презентацију у уквиру пројекта и приказали је у свом одељењу. Филм  и пано на тему бирам здравље су израдили ученици III14 одељења техничар за безбедност саобраћаја уз подршку професора Филипа Милошевића и Јасмине Чобановић.

По завршетку кампање 26.05. у фабрици аутомобила свака школа је презентовала своје пројекте од којих су од стране ФЦА Србије изабрана и награђена три најбоља.

Стручно лице за безбедност и здравље на раду, професор  Весна Радаковић

Write comment (0 Comments)

Такмичење из прве помоћи

Ученицима  другог разреда који су успешно прошли практичну обуку у пружању прве помоћи су од стране Црвеног крста Крагујевца додељене дипломе.

Најуспешнији и најзаинтересованији од њих су у суботу 28.05. 2016. год учествовали на градском такмичењу из прве помоћи за категорију омладине Црвеног крста. 

Учествовале су прва и друга екипа омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“ и екипа наше школе.

 Екипу Политехничке школе су представљали ученици:  Страхиња Радевић, Миодраг Рајковић, Анђела Величковић, Нина Цупара, Ђекић Ана и Бојана Поповић.За постигнуто треће место наша школа је добила пехар и захвалницу. На додели награда посебно је истакнута захвалност нашој школи на труду и истрајности у учешћу на такмичењу.

Секција прве помоћи, професор Весна Радаковић

Резултати са XXIII Републичког такмичење ученика машинских школа

У организацији Министарства просвете и науке и Заједнице машинских школа Србије, у петак и суботу 20. и 21. маја 2016. године одржано је XXIII Републичко такмичење машинских школа Србије за четворогодишње образовне профиле на коме је учествовало 83 ученика из 32 школе и то 27 ученика из предмета техничко цртање у AutoCAD-у, 30 ученика из моделирања машинских елемената и кострукција и 26 ученика из статике.Такмичење је одржано у сарадњи са Факултетом инжењерских наука из Крагујевца и у просторијама Факултета.
Ранг листе за све три категорије:

Детаљније . . .Резултати са XXIII Републичког такмичење ученика машинских школа

Page 10 of 64

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обука возача Б категорије

Редовни ученици

Ванредни ученици

Наставно особље

Пријављивање сарадника сајтаПријатељи школе

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Електронски дневник

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

Go to top buy metformin without prescription