Menu

Вести

Сима Милосављевић - АМИЏА

Амиџа240 година од рођења и 180 година од смрти Симе Милосављевића Паштрмца, познатијег као Амиџа, барјактара Другог српског устанка, десне руке кнеза Милоша, крагујевачког буљукбаше (капетана), домоустроитеља Кнежевог двора и надворног саветника, односно првог човека престоног Крагујевца, Друштво историчара Шумадије, у сарадњи са Историјским архивом Шумадије и Народним музејом Крагујевац, а под покровитељством Града Крагујевца, биће отворена у оквиру обележавања међународних Октобарских сусрета младих у Политехничкој школи.

Осим наведеног, Амиџа је значајан за Крагујевац и због чињенице да једина сачувана грађевина из комплекса Милошевог двора носи назив по њему - Амиџин конак, који је уједно, уз Стару цркву, и најстарији сачувани објекат у Крагујевцу (из 1818. године).

Аутори су Ненад Карамијалковић (етнолог) и Славко Степановић (историчар).

Изложба ће бити отворена  у школској галерији ВИШе од галерије, у четвртак, 19. октобра у 19 сати.

На отварању изложбе учествоваће и хор ОШ Светозар Марковић, диригент Јелена Маглешева, професор, победник републичке смотре хорова.

 

 Хор ОШ Светозар Марковић Са отварања изложбе

 

Нов закон о основама система образовања и васпитања

Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 88/2017 од 29.9.2017. године, а ступио је на снагу 7.10.2017. Можете га преузети на страници: Преузимање докумената или на овом линку.

Write comment (0 Comments)

Обука наставника школе за рад са електронским дневником

Електронски дневник у нашој школиОбука за наставнике за рад са електронским дневником биће одржана у среду и четвртак 4 и 5 октобра 2017 године. Пратеће документе са упутствима за употребу софрвера можете преузети са стране за преузимање докумената на овом линку. Термини за додатне консултације наставника школе са координаторима за рад са еДневником су сваки уторак и четвртак за време осмог часа у неком од кабинета за рачунарство и информатику у новој школи. Такође, сва питања, уочени проблеми у раду, предлози и коментари у вези еДневника се могу слати и на е-маил: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Координатори за ел. Дневник:
Небојша Стевановић и
Игор Николић
Write comment (0 Comments)

Објављен је распоред часова за почетак школске 2017. године.

Распоред часова који важи од 1. септембра 2017. године можете видети на страници распоред часова.

Write comment (0 Comments)

Page 10 of 71

Пријављивање сарадника сајтаПријатељи школе

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Стручно усавршавање

Стручно усавршавање

Документација за менторе и приправнике

Go to top buy metformin without prescription