Menu

Завршни сусрет полазника онлајн семинара „Визуелно програмирање и примена – програмирање робота“

У Политехничкој школи за нове технологије у Београду, у недељу 23.02.2014. године, у оквиру пројекта “Такмичење у програмирању робота“ одржан је последњи од четири завршна сусрета полазника онлајн семинара „Визуелно програмирање и примена – програмирање робота“.

Циљ семинара је осособљавања наставика за коришћење нових софтверских и хардверских алата, и мотивисање наставника за примену нових технологија у настави. Наставници су стекли основна знања у вези са управљањем Лего робота у Лего софтверу, МRS-у и у C#.

На завршни сусрет је било присутно 27 наставника, и то из Београда, Панчева и Смедерева. Завршни сусрет се састојао из два дела, у првом делу наставици су решавали завршни тест, а у другом делу су присутвовали демонстрацији задатака са курса на Лего роботу. Вођена је жива дискусија.

Присутни наставници су обавештени и о нацрту правилника за обласно и републичко такмичење у програмирању робота, као и датумима за реализацију такмичења. У оквиру пројекта, школа из Београда је добила Лего EV3 робата.

Онлајн курс (у трајању од шест недеља) су успешно реализовали предавачи: Миодрага Вучинића, Катарина Вељковић, Дарко Крсмановић и Мирољуб Сеничић.

Курс је укупно завршило 103 наставника.

Више кроз фотографије ...

Go to top