Menu

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

У складу са почетном идејом, своје експозее су представили: г-дин.Срђан Атанасијевић, директор фирме Комтрејд, г-дин. Никола Вранић, г-дин. Вељко Димовић и г-дин. Милош Портић, бивши ученици Политехничке школе, сада еминентни стручњаци из области програмирања и роботике. Говорећи о чињеници да се роботици као науци будућности не посвећује довољно пажње у нашем образовном систему, г-дин. Атанасијевић је скренуо пажњу на неопходност развоја ове науке, њеној промоцији, самим тим и на потреби за развојем квалитетних кадрова у овој области, како бисмо ступили у корак са савременим добом развоја друштва. Господа Вранић, Димовић и Портић, презентујући сопствени развојни пут, указали су на то да средњошколски наставни процес има задужење да младим људима омогући остварење професионалних потенцијала у оквирима науке и технологије, упућујући на то да наставници и ученици, као директни учесници образовног система, морају да преузму одговорност постајања главног ослонца иновација у друштву.

Након конструктивног разговора који је вођен између учесника трибине, закључено је да образовање 21 - века младим људима мора да понуди и пренесе својеврсни ниво информатичког знања, како би се обезбедила пуна реализација креативних, професионалних и личних потенцијала ученика, и како би се тиме изнедрили стручњаци, способни да прате светске трендове у развоју индустрије и да се покажу као носиоци тих савремених трендова. Образовни процес јесте синергија формалног, неформалног и информалног континуираног усавршавања појединца.

Коначна ранг листа са I републичког такмичења ученика машинских школа из програмирања робота можете преузети са овог линка.

Свечано проглашење победника, додела награда и затварање првог републичког такмичења у програмирању робота, одржано је у центру за младе, у Политехничкој школи, уз присуство свих гостију, организатора и учесника такмичења. Награде најбољим такмичарима и њиховим менторима уручио је г-дин Срђан Атанасијевић, директор компаније Комтрејд. Посебна награда, награда за иницијативу и успешну организацију такмичења у програмирању робота, уручена је од стране г-дина Атанасијевића, професорки информатике Катарини Вељковић и Политехничкој школи. Више кроз слике ...

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top