Menu

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

У складу са почетном идејом, своје експозее су представили: г-дин.Срђан Атанасијевић, директор фирме Комтрејд, г-дин. Никола Вранић, г-дин. Вељко Димовић и г-дин. Милош Портић, бивши ученици Политехничке школе, сада еминентни стручњаци из области програмирања и роботике. Говорећи о чињеници да се роботици као науци будућности не посвећује довољно пажње у нашем образовном систему, г-дин. Атанасијевић је скренуо пажњу на неопходност развоја ове науке, њеној промоцији, самим тим и на потреби за развојем квалитетних кадрова у овој области, како бисмо ступили у корак са савременим добом развоја друштва. Господа Вранић, Димовић и Портић, презентујући сопствени развојни пут, указали су на то да средњошколски наставни процес има задужење да младим људима омогући остварење професионалних потенцијала у оквирима науке и технологије, упућујући на то да наставници и ученици, као директни учесници образовног система, морају да преузму одговорност постајања главног ослонца иновација у друштву.

Након конструктивног разговора који је вођен између учесника трибине, закључено је да образовање 21 - века младим људима мора да понуди и пренесе својеврсни ниво информатичког знања, како би се обезбедила пуна реализација креативних, професионалних и личних потенцијала ученика, и како би се тиме изнедрили стручњаци, способни да прате светске трендове у развоју индустрије и да се покажу као носиоци тих савремених трендова. Образовни процес јесте синергија формалног, неформалног и информалног континуираног усавршавања појединца.

Коначна ранг листа са I републичког такмичења ученика машинских школа из програмирања робота можете преузети са овог линка.

Свечано проглашење победника, додела награда и затварање првог републичког такмичења у програмирању робота, одржано је у центру за младе, у Политехничкој школи, уз присуство свих гостију, организатора и учесника такмичења. Награде најбољим такмичарима и њиховим менторима уручио је г-дин Срђан Атанасијевић, директор компаније Комтрејд. Посебна награда, награда за иницијативу и успешну организацију такмичења у програмирању робота, уручена је од стране г-дина Атанасијевића, професорки информатике Катарини Вељковић и Политехничкој школи. Више кроз слике ...

Go to top