Menu

165 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ

I   12. март- изложба ученичких радова  Архитектура Војнотехничког завода

Поставка је садржала 14ученичких радова, а за мотив је узето шест објеката који представљају значајно архитектонско наслеђе града Крагујевца и део су образовно - индустријске целине некадашњег Војнотехничког завода.Коришћене су технике : акрилика на платну, цртеж, акварел и пастелна папиру, као и уметничка фотографија. Поред ученичких радова приказано је и идејно решење поштанске маркице, први пут одштампане у историји школе. Изложена је и јубиларна плакета, која је, поред поштанске марке, идејно решење наставника и ученика наше школе.

II  13. март - Регионална саобраћајна конференција на тему Саобраћајнообразовање и привреда - култура безбедности

Поред гостујућих побратимских и пријатељских  школа : Техничке школе из Ужица, Техничке школе из Суботице, Четврте гимназије из БиХ, Средње стручне школе из Подгорице, Средње стручне школе из Љубљане, конференцији су присуствовали представници  Агенције за безбедност саобраћаја  и  Дирекције за урбанизам. Гости су укратко представили своје школе, њихов рад и сарадњу са привредом у свом месту и на тај начин поделили позитивна искуства са присутнима. Гостујуће пријатељске школе јубиларног рођендана  наше школе биле су и ОШ Макса Плетершника из Пишеца (Словенија) и Средња школа уметничких заната из Прага са којима већ неко време остварујемо сарадњу. Захваљујући Erasmusпројекту Школско огледало стекли смо и нове пријатеље - Средње школе из Скадра и Корче (Албанија) и Средња школа из Прилепа.

Уследило је вече музике и поезије на тему - Свуда бука, а нигде никога. Осмислили су га ученици и наставници школе, са жељом да у најлепшем светлу  прикажу своје амбиције и таленте, као и стихове познатих српских и светских књижевника. Такође, представљени су и сликарски потенцијали школе, у делу који је садржао филм о Милици Рајковић, ученици трећег разреда, која је том приликом представила портрет Десанке Максимовић. Све наведено пратио је и школски бенд. Тема радова била је Уметност о уметности. .

 

III   14. март - Отварање модерног CNC тренинг центрау новој ручној радионици  која  је реновирана и опремљена у оквиру пројекта Подстицање запошљавања младих, који спроводи немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ  у сарадњи са локалнимфирмама: UNIOR COMPONENTS, GORENJE MDM, MIND GROUP, SIEMENS, WACKER NEUSON , TEXIMP Београд, а уз подршку Скупштине  града Крагујевца .

 

Свечана академија поводом обележавања 165 година постојања Средње стручне школе одржана  је у музеју Стара ливница.

Рецитал Писма о мојој школи осмишљен је као историјски преглед постојања наше школе заснован на епистолама (писмима), па као непосредни лирски запис у директном обраћању пружа утиске, сећања, богатство емоција реално постојећих личности које су обојене и елементима фикције. Оквирна нарација је била у функцији подсећања на почетке српског школства, као и на место које наша школа са поносом заузима у тој мапи времена. Пројектовани видео запис пружио је обиље историјског материјала у виду слика и докумената у складу са садржајем текста.

Време је река, а школе чудне лађе. Многе су кренуле низ реку, насукале се, нетрагом нестале у песку. Само мало њих издржи искушења реке времена и успе да преда свој тешки благослов знања будућим нараштајима.

Извођење програма у оригиналном простору некадашње ливнице Арсенала    нагласило је експресивност и магију времена из кога смо потекли.

Школа је додељивањем плакета захвалности подсетила колико има пријатеља међу заслужним појединцима и партнерима школе доказаних током дугогодишње и успешне сарадње: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство спорта и омладине, Скупштинаграда  Крагујеваца, Привредна комора Србије, немачка организацији за међународну сарадњу (ГИЗ) , амбасаа  Савезне Републике Немачке  и компанијеЗастава ОРУЖЈЕ, UNIOR COMPONENTS, GORENJE MDM, MIND GROUP, SIEMENS, WACKER NEUSON , TEXIMP Београд и Сунце Маринковић.

                                                                         Координатор јубилеја

Марија Ђокић, помоћник директора

Login Form

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top buy metformin without prescription