Menu

Екскурзија ученика завршних разреда III и IV степена

Четвородневна екскурзија за ученике завршних разреда наше школе реализована  је у периоду од 22 -25. априла 2019. године на релацији Крагујевац – Праг – Дрезден- Братислава – Крагујевац  у организацији туристичке агенције Модена  из Новог Сада.

Почетак путовања био је у раним јутарњим сатима, преко Мађарске  и Словачке са доласком  у Праг у вечерњим сатима.

Због неповољних временских услова, за обилазак Прага и Дрездена замењени су дани , тако да су другог дана екскурзије, ученици имали целодневни излет у Дрезден, где је уследило разгледање града и следећих знаменитости  : Семперопер, Звингерса уласком  у музеј, Katholische Hofkirche, Frauenkirche, Dresdner Schloss.

У вечерњим сатима ученицима је организован излаз у дискотеку.

Трећег дана екскурзије  обилазиле су се знаменитости  златног града-  Храдчани, Краљевски дворац,  палата Белведере, Катедрала Св.Вита, Стара краљевска палата, црква Св.Ђорђа, Златна Уличка, врт Валенштајн палате, Карлов мост, Рудолфинум, Стара жидовска кућа, Старонова синагога, Староместске намести, Тинова црква, споменик Јан Хусу, Градска кућа са чувеним Астрономским сатом – Орлојом, Обећни друм и Прашна брана, Вацлавске намести са спомеником Св.Вацлава, Народни музеј.

Четвртог дана екскурзијеуследио је  повратак ка Србији са успутним задржавањем у словачком граду Братислава икраћим обиласком  Палате ГрасалковичГлавног трга и катедрале Св. Мартина .

Долазак у Србију и Крагујевац у касним вечерњим сатима.

Циљ екскурзијеје испуњен јер је дошло до непосредног упознавања са  појавама  и односима у природној и друштвеној средини, упознавања  културног, историјског и духовног наслеђа и привредних достигнућа која су у вези са делатношћу школе.

Задаци екскурзијесу такође испуњени јер су ученици имали прилике да се упознају са начином живота и радом људи појединих крајева; развијали су  позитиван однос према националним, културним, етичким и естетским вредностима, спортским потребама и навикама, позитивним социјалним односима, као и схватање значаја здравља и здравих стилова живота; развијање интересовања за природу и изграђивање еколошких навика; подстицање испољавања позитивних емоционалних доживљаја.

За похвалу је понашање ученика као и брига и пажња наставника који су их водили.

 

Помоћник директора

                                                                                                             Марија Ђокић

Login Form

Самовредновање рада школе

Go to top buy metformin without prescription