Menu

Такмичење ученика у програмирању робота

Програм треба да помогне младим људима да постану главни ослонац иновација у друштву, и омогући им да остваре своје професионалне потенцијале првенствено у оквирима науке и технологије. Циљ програма је да идентификује, изабере и даје подршку талентованим младим људима да се даље усавршавају на различитим пољима индустрије, од:

  • индустријске аутоматизације,
  • индустрије развоја софтвера,
  • роботике,
  • мреже и телекомуникација,
  • ауто индустрија.

Уз подршку Министарства просвете Републике Србије, локалне заједнице, и водећих индустријских грана ово такмичење ће изнедрити квалитетне раднике. Тиме ће се обезбедити да се такмичење, организује сваке године и постане редовна активности у годишњем плану републичких такмичења Министарства просвете Републике Србије.

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

По предвиђеном распореду, у суботу 10. маја, реализован је наставак такмичења, извлачењем редоследа екипа за други такмичарски део – Израда задатка 2 за пролазак робота кроз лавиринт и трећег задатка - сакупљање предмета, и њихово тестирање на Лего роботу. 

Комисија за израду задатака је у петак изабрала изглед лавиринта кроз који ће такмичари пролазити, као и распоред преграда за трећи тип задатка – сакупљање предмета. 

Други такмичарски део је протекао у складу са пропозицијама, што је и констатовано од стране комисије за тестирање задатака и комисије за жалбе. Током другог дана такмичења, ментори такмичарских екипа и заинтересовани гости, присуствовали су организованој трибини под називом “Улога ИКТ у настави - садашњост и будућност“. 

Ова трибина је организована са идејом о свеприсутност незадрживог развоја информационе технологије и неопходности увођења нових информационих достигнућа у образовни систем, па самим тим и потреба за освешћивањем наставника и ученика о неопходној корелацији информатичке теорије и праксе. 

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Извештај

I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота одржано је у Политехничкој школи у Крагујевцу у периоду од 09. до 10. 05. 2014. године. На такмичењу је учествовало 12 екипа од по два члана. Прво место на републичком такмичењу освојила је екипа 80DC из Политехнике - школа за нове технологије из Београда, друго место екипа ЗаЛего из Техничке школе из Зајечара и треће место је освојила екипа НС Гоку из Средње машинске школе из Новог Сада. Више кроз слике ....

Извештај са I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота можете преузети са овог линка.

 

 

 

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

Након одржаног обласног такмичења (25. 04. 2014. године) у програмирању робота, на републичком такмичењу у програмирању робота, које је одржано 9. -10. маја 2014. године у Политехничкој школи у Крагујевцу учествовало је 12 екипа. 

По предвиђеном распореду, у петак 9. маја, прво републичко такмичење уз пригодан програм, свечано је отворио директор Политехничке школе и председник Заједнице машинских школа, г-дин. Синиша Којић, а затим су присутне госте и такмичаре поздравили г-ђа Јелена Величковић, представница Униор компонентса, г-ђа Љиљана Свилар, представница Униор теоса и г-дин Срђан Атанасијевић, директор Комтрејда и пожелели им пуно среће и успеха током такмичења. 

Након добродошлице, такмичари и њихови ментори, уз присуство комисије за жреб, приступили су извлачењу редоследа екипа за први такмичарски део – Израда задатка за исцртавање облика и његово тестирање на роботу.

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

Најава Републичког такмичења у програмирању робота

У петак 09.05. и суботу 10.05. 2014. године одржаће се ПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА у Политехничкој школи у Крагујевцу. На једном месту ће се по први пут појавити 12 Лего робота.

Countdown Clocks

Обласно такмичење у програмирању робота

У петак 25. 05. 2014. године одржано је прво обласно такмичење у програмирању робота. Ово такмичење је одржано у четири центра у Нишу, Новом Саду, Београду и Крагујевцу. 

Укупан број екипа које су се ове године такмичиле је 22 екипе. Прве три екипе из сва четири центра су се квалификовале на Републичко такмичење које ће се одржати у Крагујевцу од 09. 05. до 10. 05. 2014. године. 

За ово такмичење су се из наше школе пријавиле три екипе CyberSurfers, RoboRanners и L33t, чији је ментор Катарина Вељковић. Све три екипе, три сата су решавале три задатака (исцртавање облика, пролазак кроз лавиринт и сакупљање предмета), а затим су тестирали решења на својим роботима.

На Републичко такмичење су се квалификовале све три екипе, и то:

1. место: CyberSurfers - Дејан Милосављевић и Никола Симовић из IV3.

2. место: RoboRanners - Милија Новчић и Давид Цакај из IV3.

3. место: L33t - Стефан Ивић и Немања Ратковић из IV1.

 

Страна 1 од 3

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top