Menu

Такмичење ученика у програмирању робота

Програм треба да помогне младим људима да постану главни ослонац иновација у друштву, и омогући им да остваре своје професионалне потенцијале првенствено у оквирима науке и технологије. Циљ програма је да идентификује, изабере и даје подршку талентованим младим људима да се даље усавршавају на различитим пољима индустрије, од:

  • индустријске аутоматизације,
  • индустрије развоја софтвера,
  • роботике,
  • мреже и телекомуникација,
  • ауто индустрија.

Уз подршку Министарства просвете Републике Србије, локалне заједнице, и водећих индустријских грана ово такмичење ће изнедрити квалитетне раднике. Тиме ће се обезбедити да се такмичење, организује сваке године и постане редовна активности у годишњем плану републичких такмичења Министарства просвете Републике Србије.

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

По предвиђеном распореду, у суботу 10. маја, реализован је наставак такмичења, извлачењем редоследа екипа за други такмичарски део – Израда задатка 2 за пролазак робота кроз лавиринт и трећег задатка - сакупљање предмета, и њихово тестирање на Лего роботу. 

Комисија за израду задатака је у петак изабрала изглед лавиринта кроз који ће такмичари пролазити, као и распоред преграда за трећи тип задатка – сакупљање предмета. 

Други такмичарски део је протекао у складу са пропозицијама, што је и констатовано од стране комисије за тестирање задатака и комисије за жалбе. Током другог дана такмичења, ментори такмичарских екипа и заинтересовани гости, присуствовали су организованој трибини под називом “Улога ИКТ у настави - садашњост и будућност“. 

Ова трибина је организована са идејом о свеприсутност незадрживог развоја информационе технологије и неопходности увођења нових информационих достигнућа у образовни систем, па самим тим и потреба за освешћивањем наставника и ученика о неопходној корелацији информатичке теорије и праксе. 

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Извештај

I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота одржано је у Политехничкој школи у Крагујевцу у периоду од 09. до 10. 05. 2014. године. На такмичењу је учествовало 12 екипа од по два члана. Прво место на републичком такмичењу освојила је екипа 80DC из Политехнике - школа за нове технологије из Београда, друго место екипа ЗаЛего из Техничке школе из Зајечара и треће место је освојила екипа НС Гоку из Средње машинске школе из Новог Сада. Више кроз слике ....

Извештај са I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота можете преузети са овог линка.

 

 

 

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

Након одржаног обласног такмичења (25. 04. 2014. године) у програмирању робота, на републичком такмичењу у програмирању робота, које је одржано 9. -10. маја 2014. године у Политехничкој школи у Крагујевцу учествовало је 12 екипа. 

По предвиђеном распореду, у петак 9. маја, прво републичко такмичење уз пригодан програм, свечано је отворио директор Политехничке школе и председник Заједнице машинских школа, г-дин. Синиша Којић, а затим су присутне госте и такмичаре поздравили г-ђа Јелена Величковић, представница Униор компонентса, г-ђа Љиљана Свилар, представница Униор теоса и г-дин Срђан Атанасијевић, директор Комтрејда и пожелели им пуно среће и успеха током такмичења. 

Након добродошлице, такмичари и њихови ментори, уз присуство комисије за жреб, приступили су извлачењу редоследа екипа за први такмичарски део – Израда задатка за исцртавање облика и његово тестирање на роботу.

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

Најава Републичког такмичења у програмирању робота

У петак 09.05. и суботу 10.05. 2014. године одржаће се ПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА у Политехничкој школи у Крагујевцу. На једном месту ће се по први пут појавити 12 Лего робота.

Countdown Clocks

Обласно такмичење у програмирању робота

У петак 25. 05. 2014. године одржано је прво обласно такмичење у програмирању робота. Ово такмичење је одржано у четири центра у Нишу, Новом Саду, Београду и Крагујевцу. 

Укупан број екипа које су се ове године такмичиле је 22 екипе. Прве три екипе из сва четири центра су се квалификовале на Републичко такмичење које ће се одржати у Крагујевцу од 09. 05. до 10. 05. 2014. године. 

За ово такмичење су се из наше школе пријавиле три екипе CyberSurfers, RoboRanners и L33t, чији је ментор Катарина Вељковић. Све три екипе, три сата су решавале три задатака (исцртавање облика, пролазак кроз лавиринт и сакупљање предмета), а затим су тестирали решења на својим роботима.

На Републичко такмичење су се квалификовале све три екипе, и то:

1. место: CyberSurfers - Дејан Милосављевић и Никола Симовић из IV3.

2. место: RoboRanners - Милија Новчић и Давид Цакај из IV3.

3. место: L33t - Стефан Ивић и Немања Ратковић из IV1.

 

Страна 1 од 3

Go to top