Menu

Алумни клуб

Састанак Алумни клуба

У оквиру програма Октобарске свечаности у Политехничкој школи, у петак 17.10.2014. одржан је састанак Алумни клуба Политехничке школе. 

Уз присуство старих чланова и оснивача Алумни клуба, приступнице су потписали и нови чланови, који су се на састанку упознали са плановима и циљевима клуба за будући период. Овом приликом су чланови клуба изнели конструктивне идеје у вези са радом клуба, међу којима су предлози у вези са усавршавањем наставника и побољшањем сарадње са еминентним припвредницима града Крагујевца, као и предлог награђивања ученика, који су постигли изузетан допринос у разнородним наставним и ваннаставним областима-спорту, науци, хуманости.... 

Чланови клуба су свесрдно потврдили своје присуство и другим културним дешавањима у нашој школи у оквиру Октобарских свечаности.

Алумни клуб

14.марта 2014. године Политехничка школа обележава 160 година постојања. У години јубилеја, попут споне између искуства и мудрости са једне стране и ентузијазма и носталгије са друге стране, основан је АЛУМНИ клуб бивших професора и ђака наше школе.

Оснивачка седница АЛУМНОГ клуба одржана је 14. фебруара у Италијанском кутку Политехничке школе. Иницијатор оснивања клуба, уважени професор Слободан Савић поздравио је све присутне уводним говором а за председника клуба изабран је професор Добрица Миловановић. Бивши ђаци Политехничке школе а сада и сами професори, успешни пословни људи, уметници, лекари, поделили су своја искуства из периода школских дана , тренутне успехе и планове.

Овај клуб није само прилика да се окупе различите генерације већ и прилика да бивши ђаци и професори пруже подршку и помоћ школи као институцији и новим генерацијама ђака које тек долазе. Чланови Алумног клуба планирају да у периоду који следи, развију дугорочну стратегију која се односи на промоцију и осавремењивање школе а све у циљу популаризације машинске и саобраћајне струке које су у последње време запостављене и недовољно промовисане.

Крајњи циљ је да се повећа интересовање јавности за овај тип школе, нарочито за производне смерове машинске струке попут глодача, заваривача и свих осталих занимања за којима постоји потражња у индустрији и на тржишту рада. На састанку Алумног клуба донета је и одлука да се оснује новчани фонд у сврху награђивања успеха и достигнућа ученика у различитим областима попут спорта, науке, уметности и образовања. Својом репутацијом и значајним положајем у друштву, чланови клуба планирају да утичу на значајне институције, организације и предузећа како би овај тип школе, машинске и саобраћајне струке постао атрактиван и афирмисан у блиској будућности.У том циљу, планирано је да састанцима клуба убудуће присуствују значајне и еминентне личности из области културе, образовања, привреде и спорта.

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top