Menu

Чланци

Социјална еду-акција

aces – Гостовање на Радију 9

Активности Ученичког пројектног тима у II полугодишту биле су повод  да се 8.3. чланови Ученичког пројектног тима Политехничке школе укључе у програм једног од локалних медија.

Детаљније . . .aces – Гостовање на Радију 9

aces – Посета Савезу слепих и слабовидих Крагујевац

Као што је пројектним планом било предвиђено, чланови ученичког тима Политехничке школе су у проширеном саставу, уз подршку ученика ОШ Милоје Симовић, 3.3. посетили канцеларију Савеза слепих и слабовидих у Крагујевцу. У сусрету са члановима локалне канцеларије Савеза, о образовању, професионалном оспособљавању и запошљавању слепих и слабовидих говорио је председник Савеза слепих Србије, господин Милан Стошић.

Савез слепих Србије је основан 1946. године као резултат тежње слепих да раде организовано на остварењу својих специфичних потреба и интереса. У Србији је евидентирано 12.000 слепих и тешко слабовидих лица свих узраста и Савез за неке од основних циљева има ангажовање ради омогућавања равноправног живота слепих са лицима нормалног вида.

Детаљније . . .aces – Посета Савезу слепих и слабовидих Крагујевац

aces - Посета Геронтолошком центру Крагујевац

Ученички пројектни тим Политехничке школе је, са ученицима ОШ Милоје Симовић, 22.1. посетио Геронтолошки центар Крагујевац.  Геронтолошки центар је установа социјалне заштите у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, чија је основна делатност пружање услуга домског смештаја за одрасла и старија лица.
Групи деце и младих ангажованих на пројекту о солидарности је, уз подршку ментора, омогућено да се упознају са просторним капацитетом Центра, и од стручних сарадника сазнају о делатностима које се нуде у склопу рада центра. Неке од тих делатности су стручни социјални рад, раднао-окупациона терапија и здравствена заштита. Након формалног дела сусрета, наша деца и млади су се упознали са корисницима Центра, и слободно време искористили за разговор и дружење са старима кроз разне друштвене игре.

Координатор пројекта: Јована Јанић

aces – Светски дан социјалне правде

Широм планете се 20. фебруар обележава као Светски дан социјалне правде. Генерална скупштина Уједињених нација је утврдила овај датум у новембру 2007. године ради скретања пажње јавности на глобални проблем сиромаштва у циљу стварања једнаких шанси за све.

Детаљније . . . aces – Светски дан социјалне правде

aces – Гостовање на ТВ Крагујевац

 

С обзиром на вишемесечно волонтерско ангажовање ученика Политехничке школе у раду са осетљивим групама, крагујевачка јавност и медији радо позивају на сарадњу и дијалог. Тако су 22.1. представници нашег пројектног тима гостовали у Јутарњем програму локалне телевизије Крагујевац.

Повод за гостовање је била најава посете Геронтолошком центру Крагујевац, али је разговарано и о досадашњем току пројектних активности, о реализованим посетама и акцијама, о гостовању партнерске вараждинске школе...

Ученици обе школе издвојени су као репрезентативни примери активизма младих, и упућен је позив свим младим крагујевчанима да постану про-активни чланови своје школске и локалне заједнице.

Координатор пројекта: Јована Јанић

Страна 1 од 3

Go to top