Menu

Школско огледало

      

             Политехничкoj школи је на конкурсу   „ A better region starts with youth “, који је расписао RYCO ( Regional Youth Cooperation Office), одобрен пројекат „ Школско огледало“ ( „ School mirror“). Партнери на пројекту су школе из региона : Vocational High School “Fan S. Noli”, Korçë –Корча, IV gimnazija na Ilidži– Сарајево, SOU,,Gjorce Petrov”–Прилеп и Technical high school “ ArbenBroci”, Shkodër - Скадар

             Општи циљ пројекта је да допринесе разбијању  предрасуда и да изгради пријатељства у духу толеранције и помирења. У пет школа у региону, око 30 ученика (15 девојчица и 15 дјечака) биће изабрано како би разменили сазња о обичајима и традицији и допринели развоју мултикултуралности.  Одабрани ученици би имали директну корист од имплементације пројекта у школама. Индиректну корист имали би  ученици свих школа које учествују у пројекту. Поред ученика и наставници би допринели реализацији  пројекта „ Школско огледало “, наиме 12 професора из школа биће директно укључено у предвиђене активности. Пројекат ће се одржавати у Крагујевцу, Скадру, Прилепу, Корчи, Сарајеву и Охриду. Учесници ће кроз караван пријатељства, који полази из Сарајева и преко Крагујевца и Прилепа прераста у камп на Охриду, кроз радионице, презентације, округле столове, штандове репрезентативних слаткиша из региона и флајере, плакате, памфлете, радити на  постизању општег циља пројекта. Предвиђене групе на друштвеним мрежеама ће помоћи да се млади боље упознају, олакшаће међудржавну комуникацију, као и размену идеја и сарадњу међу младима у региону. Заједнички рад на пројекту ђака из свих пет школа допринеће и стручном усавршавању у облику израде видео записа, логоа, презентација, апликација, уопште коришћењу ИКТ-а у настави и ваннаставним активностима. Пројекат ће се завршити брошуром о документованим резултатима и завршном конференцијом у Крагујевцу. Укупно трајање: 9 месеци

Завршна конференција 13 и 14 март 2019 године

У периоду од кампа на Охриду до завршне конференције вредно се радило на ширењу пројекта, опремању етно кутка, дизајнирању брошуре, постера и других активности предвиђених пројектом.Идеја започета караваном пријатељства о разбијању предрасуда, ширењу љубави, мира и толеранције се наставља и након кампа путем друштвених мрежа.

Детаљније ...Завршна конференција 13 и 14 март 2019 године

Медијско представљање пројекта у Скупштини града Крагујевца

Захваљујући проф.др. Недељку Манојловићу , члану градског већа за образовање, тим задужен за реализацију активности на пројекту " Школско огледало"  је презентовао пројекат и реализоване активности из пројекта 7. марта 2019 године, локалној ТВ станици у Скупштини града.

Том приликом  са господином Недељком Манојловићем се разговарало о могућностима наставка сарадње са партнерима на пројекту / Албанија, Босна и Херцеговина и Македонија /и након завршетка пројекта.

Представљање пројекта на локалу и шире

По доласку са кампа из Охрида , прве активности нашег Тима односиле су се на представљање пројекта, каравана и кампа другим школама у региону. Најпре смо посетили основну школу у Свилајнцу/ Седларе/, Бранко Радичевић, где смо наставнике и ученике кроз ПП резентацију и дискусију упознали са активностима на пројекту"Школско огледало"

 

Након посете школи Бранко Радичевић, пројекар смо презентовали   ТУШ "Тоза Драговић", Крагујевац.

Караван пријатељства

Почиње 11 септембра доласком  ученика и наставника из школе партнера Четврта Гимназија са Илиџе из Босне и Херцеговине.Госте су дочекали ученици и наставници наше школе.У поподневним сатима се радило а увече се дружило на традиционалној вечери у ресторану Женева уз српска традиционална јела.

Детаљније ...Караван пријатељства

Припрема за караван пријатељства и камп на Охриду

Током летњих месеци вредно се радило  на припреми радионица , олкруглих столова, ПП  и Прези презентација,идентификационих картица за учеснике кампа, флајера,агендама за сва дешавања  и осталих активности  из акционог плана пројекта.Материјал за реализацију пројекта је упоредо урађен и на енглеском језику.

Страна 1 од 2

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top