Menu

Пројекти

Посета Удружењу студената са хендикепом

Новембарска Еду-акција Ученичког пројектног тима наше школе реализована је уз подршку групе ученика и педагога из ОШ Милоје Симовић и ОШ Сретен Младеновић у петак, 21.11, посетом Удружењу студената са хендикепом.

Ово је била прилика да се основношколци и средњошколци упознају са младим студентима крагујевачког Универзитета, члановима Удружења, који упркос свом хендикепу успешно развијају свој потенцијал и континуирано раде на свом личном и друштвеном усавршавању. Разговарано је о начинима за подстицање потпуне интеграције лица са хендикепом у све сегменте друштвеног живота, али првенствено о неопходности обезбеђивања услова за њихову партиципацију у области образовања и запошљавања.

Захваљујући доброј вољи и ентузијазму свих учесника овог догађаја, договорене су две заједничке активности едукативно-спортског карактера, о чему ће више речи бити у наредном извештавању.

  

Координатор пројекта: Јована Јанић 

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

По предвиђеном распореду, у суботу 10. маја, реализован је наставак такмичења, извлачењем редоследа екипа за други такмичарски део – Израда задатка 2 за пролазак робота кроз лавиринт и трећег задатка - сакупљање предмета, и њихово тестирање на Лего роботу. 

Комисија за израду задатака је у петак изабрала изглед лавиринта кроз који ће такмичари пролазити, као и распоред преграда за трећи тип задатка – сакупљање предмета. 

Други такмичарски део је протекао у складу са пропозицијама, што је и констатовано од стране комисије за тестирање задатака и комисије за жалбе. Током другог дана такмичења, ментори такмичарских екипа и заинтересовани гости, присуствовали су организованој трибини под називом “Улога ИКТ у настави - садашњост и будућност“. 

Ова трибина је организована са идејом о свеприсутност незадрживог развоја информационе технологије и неопходности увођења нових информационих достигнућа у образовни систем, па самим тим и потреба за освешћивањем наставника и ученика о неопходној корелацији информатичке теорије и праксе. 

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Други дан

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

Након одржаног обласног такмичења (25. 04. 2014. године) у програмирању робота, на републичком такмичењу у програмирању робота, које је одржано 9. -10. маја 2014. године у Политехничкој школи у Крагујевцу учествовало је 12 екипа. 

По предвиђеном распореду, у петак 9. маја, прво републичко такмичење уз пригодан програм, свечано је отворио директор Политехничке школе и председник Заједнице машинских школа, г-дин. Синиша Којић, а затим су присутне госте и такмичаре поздравили г-ђа Јелена Величковић, представница Униор компонентса, г-ђа Љиљана Свилар, представница Униор теоса и г-дин Срђан Атанасијевић, директор Комтрејда и пожелели им пуно среће и успеха током такмичења. 

Након добродошлице, такмичари и њихови ментори, уз присуство комисије за жреб, приступили су извлачењу редоследа екипа за први такмичарски део – Израда задатка за исцртавање облика и његово тестирање на роботу.

Опширније: I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Први дан

I републичко такмичење ученика машинских школа у програмирању робота - Извештај

I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота одржано је у Политехничкој школи у Крагујевцу у периоду од 09. до 10. 05. 2014. године. На такмичењу је учествовало 12 екипа од по два члана. Прво место на републичком такмичењу освојила је екипа 80DC из Политехнике - школа за нове технологије из Београда, друго место екипа ЗаЛего из Техничке школе из Зајечара и треће место је освојила екипа НС Гоку из Средње машинске школе из Новог Сада. Више кроз слике ....

Извештај са I републичког такмичења ученика машинских школа у програмирању робота можете преузети са овог линка.

 

 

 

Најава Републичког такмичења у програмирању робота

У петак 09.05. и суботу 10.05. 2014. године одржаће се ПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ РОБОТА у Политехничкој школи у Крагујевцу. На једном месту ће се по први пут појавити 12 Лего робота.

Countdown Clocks

Страна 1 од 13

Поткатегорије

 • CEOOR
 • ATC
 • ACES
 • Једнаке шансе
 • Такмичење ученика у програмирању робота

  Програм треба да помогне младим људима да постану главни ослонац иновација у друштву, и омогући им да остваре своје професионалне потенцијале првенствено у оквирима науке и технологије. Циљ програма је да идентификује, изабере и даје подршку талентованим младим људима да се даље усавршавају на различитим пољима индустрије, од:

  • индустријске аутоматизације,
  • индустрије развоја софтвера,
  • роботике,
  • мреже и телекомуникација,
  • ауто индустрија.

  Уз подршку Министарства просвете Републике Србије, локалне заједнице, и водећих индустријских грана ово такмичење ће изнедрити квалитетне раднике. Тиме ће се обезбедити да се такмичење, организује сваке године и постане редовна активности у годишњем плану републичких такмичења Министарства просвете Републике Србије.

 • Радионице, рад и игре
  Општи циљ пројекта: Развијање личих афинитета и подизање свести младих људи када су у питању  вештине успешне комуникације (вербална и невербална комуникација), вештине активног слушања, суочавање са младима који испољавају одређене манифестације друштвено неприхватљивог понашања, методе решавања конфликта и промовисање позитивних људских вредности .
   
  Специфични циљеви:
  1. Повећање стручних компетенција професионалаца и волонтера за реализацију адекватне стручне праксе у раду са децом и младима из различитих осетљивих друштвених група. 
  2. Стицање животних вештина и ефикасније превазилажење проблема младих који испољавају проблеме у понашању у школи, кроз укључивање у радионице и радно окупациону терапију у пластенику.
  3. Потписивање споразума о трајној сарадњи између школе-носиоца пројекта и партнерске установе која непосредно реализује услугу: Дневни боравак за децу и младе са проблемом у понашању.
  Циљну групу чине:
  • ученици Политехничке школе.
  • корисници услуга партнерске установе.
  • запослени у школи, радници који ће бити чланови новооснованог тима за праћење ученика, професионалци и волонтери партнерске установе( просветни радници, психолози, педагози, специјални педагози и један број студената).

  Партнер на пројекту је Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ из Крагујевца, чија је улога да:

  • организује обуке “Договор како то добро звучи“, 
  • реализује активности у пластенику,
  • припреми програм у дневним боравцима, мониторинг активности и 
  • учествује у припреми промотивног материјала и медијске презентације.
 • Open Discovery Space

  ОДС пројекат има за циљ да подстакне дељење, прихватање, коришћење и пренамену постојећих база образовних садржаја. Пре свега он ће демонстрирати начине како да се укључе школске заједнице у иновативне начине поучавања и учења кроз ефикасну употребу електронских ресурса. Он ће промовисати изградњу заједнице бројних европских школа и оснажити их да користе и деле јединствене ресурсе кроз смислене образовне активности. Поред тога, пројекат ће показати потенцијале електронских ресурса да задовоље образовне потребе ових заједница.

  Веб-портал који ће бити развијен током реализације пројекта биће друштвено-оријентисана платформа путем које ће наставници, ученици и родитељи бити у могућности да откривају, усвајају, дискутују и прилагођавају ресурсе својим потребама и интересовањима.

  На крају, пројектом ће се извршити вредновање утицаја и документовати цео процес у мапу која ће обухватити смернице за пројектовање и спровођење делотворних образовних активности заснованих на бази ресурса које би могле бити усвојене од стране других актера у школском образовању.

Пријатељи школе

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Go to top